BEYAZ PERDEDE ‘EKOLOJİ’ RÜZGARI ESECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEYAZ PERDEDE ‘EKOLOJİ’ RÜZGARI ESECEK


 

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından organize edilen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” başlıyor. Ekoloji temalı birçok belgeseli perdeye taşıyacak festivalin tüm gösterimleri sanatseverlerle ücretsiz buluşacak.

SONER AYDIN

Mersin bu yıl önemli sanat ve edebiyat organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Birçok film festivali ve kitap fuarına ev sahipliği yapan Mersin’de Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından organize edilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin 2. si düzenlenecek. Aralarında; Mersin, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya ve Manisa’nın olduğu 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak düzenlenecek festivalin gösterimleri 18-19-20 Kasım tarihleri arasında Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirilecek.

“BÜTÜN GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ”
Birçok kentte eş zamanlı olarak startı verilecek festivalin Mersin ayağının tanıtım toplantısı Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde Festival Komitesi tarafından gerçekleştirildi. Festivale dair bilgi veren Suna Bayhan, gönüllülerle gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin 9. kez seyircisiyle buluşmaya hazırlandığını söyledi. Dünyanın farklı köşelerinden onlarca ekoloji temalı belgeseli beyaz perdeye taşımaya hazırladıklarını dile getiren Bayhan, “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) daha yaşanabilir bir dünya hayali, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hedefiyle ortaya çıktı. Festival, ilk kez düzenlendiği 2008 yılından itibaren birçok şehre yayılarak, katılımcılarına hayatlarında fark yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştirilen festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da çevreye duyarlı, birbirinden etkileyici hikâyelere sahip belgeselleri içeren SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak” diye konuştu.

“AMAÇ DOĞAYA KARŞI FARKINDALIK BİLİNCİ OLUŞTURMAK”
Mersin’de bu sene ikinci kez düzenlenen festivalin, Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP), Merhaba Sanat Tiyatrosu, Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER), Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve bağımsız gönüllülerin işbirliği ile Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Salonu’nda (SMMMO) gerçekleşeceği bilgisini veren 
Bayhan, “İçinde yaşadığımız dünyayı yaşanabilir kılmak ancak gezegen üzerindeki farklı hayatlara dair bir farkındalık bilincinin oluşturulmasıyla ve yaygınlaştırılmasıyla mümkün. İşte bu bilincin oluşturulup yaygınlaştırılmasına katkı sunacak onlarca hikâyeye sahip belgeseller dokuzuncu yılında yirmi il ve ilçede eş zamanlı olarak gösterilecek” dedi.
Festivale tüm kesimleri davet eden Bayhan, “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri beraber izlemeye davet ediyor” ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ HAKKINDA
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor. 
Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin “kelebek etkisi yaratacak” projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan Kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık artırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA