Mersin’de 2. Uluslararası Tiyatro Festivali düzenlenecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 2. Uluslararası Tiyatro Festivali düzenlenecek


 

Mersin Tiyatro Derneği tarafından ikincisi yapılacak ‘Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ 19-26 Kasım’da düzenlenecek.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de 4 tiyatro grubunun birleşmesiyle kurulan Tiyatro Derneği, Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nin ikincisini düzenliyor. Mersin’in çeşitli kültür merkezlerinde düzenlenecek organizasyonlarda yazarlık, fiziksel devinim, oyunculuk, makyaj ve diksiyon ile beden dili konularında yapılacak atölyelerin yanı sıra Fransız, Arap, Azeri tiyatro oyunları da Mersinli izleyicinin karşısına çıkacak. Festivalde ayrıca Turgut Bağır, Aydın Orak, Hüseyin Mevsim söyleşileri olacak. 2 çocuk tiyatro oyununun izleyiciler ile buluşacağı festivalde toplamda 11 tiyatro oyunu gösterime çıkacak.       

“AMACIMIZ: GENÇ TİYATRO SANATÇILARININ YETİŞMESİNE VESİLE OLMAK”
Festival ile ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştiren Mersin Tiyatro Derneği Yöneticisi Volkan Güneri yaptığı açıklamada festivali yapma amaçlarının yerel tiyatro gruplarının ve oyuncuların tanıtımını sağlayarak izleyici ile buluşturmak olduğunu söyledi. Güneri, “Tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanları bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır. Bu vesileyle şehrimizde teatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine vesile olmak için geçen sene birincisini düzenlediğimiz Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’nin, bu yıl da 19-26 Kasım 2016 tarihleri arasında ikincisini düzenliyoruz. Bizimle bu coşkuyu paylaşmaya hazır mısınız?” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA