Diyabete dikkat! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Diyabete dikkat!


 

Mersin’de; 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Toros Devlet Hastanesi’nde ‘Diyabet Farkındalık Standı’ kuruldu. Konu ile ilgili Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Dr. Mehmet Bolat, yazılı bir açıklama yaparak, günün önemine dikkat çekerek, halkı uyardı.

Haber Merkezi

Diyabetin günümüzün en yaygın sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Dr. Bolat, görülme oranın da her geçen gün arttığını belirtti. “Yapılan bilimsel çalışmalarla tüm dünyada 415 milyon, ülkemizde de 7 milyon kişinin diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir” diyen Dr. Mehmet Bolat, “Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her 7 kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki (şişmanlık) artışın  bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir.

ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMLERİ YAPILIYOR 
Diyabette farkındalığı arttırmak amacı ile Toros Devlet Hastanesi bahçesinde kurduğumuz diyabet standı ile isteyen herkese ücretsiz kan şekeri ölçümleri, diyabette retinopati taraması, diyabet ile genel bilgilendirme broşürleri hizmeti verilmektedir. Amacımız diyabetli olduğundan haberdar olmayan hastalarımızı tespit edip tedaviye doğru yönlendirmek ve mevcut diyabetli hastalara diyabetin iyi tedavi edilmezse ve kontrol altında tutulamazsa çok ciddi ağır organ hasarlarına sebep olabileceğini anlatmaktır.
Maliyet ve iş gücü kaybı oldukça fazla olan diyabet bulaşıcı bir hastalık olmamakla birlikte tüm dünyada gün geçtikçe büyüyen bir salgın gibidir. Birleşmiş milletler Genel Kurulu 20 Aralık 2006 tarihinde aldığı kararla gittikçe büyüyen diyabet salgınının durdurulması için tüm dünyada acilen harekete geçilmesi çağrısı yapmıştır. “dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA