Vali Çakacak Şehit Safitürk’ün cenaze töreni’ne katıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Çakacak Şehit Safitürk’ün cenaze töreni’ne katıldı


 

Derik Kaymakamlığına PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün naşı onbinlerin duaları eşliğinde memleketi Sakarya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Merkezi

Cenaze törenine protokolün yanı sıra yanı sıra Şehit Kaymakam Safitürk'ün hemşerisi olan Mersin Valisi Özdemir Çakacak da katıldı.

Safitürk'ün naaşı, helallik alınmak üzere ilk olarak Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk'ün naaşı alınan helalliğin ardından düzenlenecek tören için Sakarya Valiliği önüne götürüldü. 

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından okunan duaya törene katılan binlerce kişi hep birlikte amin dedi. 

Arifiye Kalaycı Mah. Merkez Cami’de İkindi namazını müteakip şehidin babası Asım Safitürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kalaycı Eski Mezarlık’ta vatan toprağına emanet edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA