Haber Merkezi
Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı üzerinden Kazakistan’dan Türkiye’ye gerçekleştirilecek tahıl taşımacılığı için yeni bir anlaşmaya varıldı. Anlaşma kapsamında buğday ve kepek ürünlerinin, tahıl vagonlarıyla Türkiye’deki farklı istasyonlara ulaştırılması planlanıyor.
İLK TAŞIMANIN VARIŞ NOKTASI MERSİN
Anlaşma doğrultusunda 16 bin 380 tonluk ilk taşıma siparişi verildi. İlk deneme taşımasının ekim ayında Mersin’in Yenice istasyonuna varışlı olarak gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
AYLIK 30 BİN TON HEDEFLENİYOR
İlk taşıma sürecinin ardından aylık yaklaşık 30 bin ton tahıl taşınması hedefleniyor. Mevcut planlamaya ilişkin bu hedefin gerçekleşmesi, operasyonel koşullara ve taraflar arasındaki iş süreçlerine bağlı olacak. Anlaşmanın, Orta Koridor ve BTK Demiryolu Hattı üzerinden yürütülen uluslararası demiryolu lojistiği faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.