Mersin’de yabancı istihdamı masaya yatırıldı


 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, yabancıların çalışma izinleri, kayıtlı istihdam, sosyal güvenlik hakları ve işverenlerin yükümlülükleri ele alındı.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ev sahipliğinde, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) temsilcilerinin katılımıyla çalışma izni süreçleri, kayıtlı istihdam ve sosyal güvenlik haklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen toplantıya ILO/BİLMER Türkiye Koordinatörü Batuhan Aslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı UİGM çalışma uzmanları Beyza Yayla ve Bircan Mutlu, ILO Uzmanı Ayşe Aktuna, Mersin ESOB Genel Sekreteri Yasemin Durmuş, Başkan Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Yaman, Proje Müdürü Nihal Yılmaz, Eğitim Müdürü Esya Kavalcı Özbek ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Toplantıda mesleki eğitim merkezleri, Kızılay, İŞKUR, İl Göç İdaresi, Mersin Barosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, BİLMER, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir Mesleki Eğitim Merkezlerinin temsilcileri de yer aldı.

 

ÇALIŞMA İZNİ VE SOSYAL GÜVENLİK HAKLARI

Toplantıda, yabancı çalışanların çalışma izinleri ve muafiyet süreçlerine ilişkin güncel düzenlemeler hakkında bilgi verildi. Kayıtlı istihdamın güçlendirilmesi ve Türk vatandaşları ile geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve uluslararası çalışma statüsündeki bireylerin sosyal güvenlik hakları değerlendirildi. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin iş yeri açmaları durumunda sahip oldukları haklar ve yerine getirmeleri gereken yükümlülükler de gündeme geldi. Bu kapsamda prim borçları ve yaşanabilecek hak kayıplarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Katılımcılar, uygulamada karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini ilgili kurum temsilcileriyle paylaşma fırsatı buldu. Toplantıyla kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, işverenlerin mevzuat konusunda doğru ve güncel bilgiye erişiminin artırılması amaçlandı.

Mersin ESOB Genel Sekreteri Yasemin Durmuş’un açılış konuşmasıyla başlayan programda, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı’nın toplantıya gönderdiği mesaj okundu. Mesajında esnaf ve sanatkarların değişen mevzuat hakkında doğru ve güncel bilgiye ulaşmasının önemine dikkat çeken Sarı, BİLMER aracılığıyla yürütülen danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetlerinin bu süreçte önemli katkı sunduğunu belirtti.

Toplantının öğleden sonraki bölümü saha ziyaretleriyle devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber