Haber Merkezi
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, okul pansiyonlarında kalan öğrencilerle bir araya gelerek, barınma koşulları ve sosyal imkanları yerinde inceledi. Mersin genelinde eş zamanlı düzenlenen ziyaretlerde, öğrencilerin ihtiyaçları ve pansiyonların mevcut durumu değerlendirildi. Yenişehir Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi pansiyonunu ziyaret eden Özdemirci, öğrencilerle samimi bir ortamda sohbet ederek, talep ve önerilerini dinledi. Öğrencilerin yalnızca eğitim hayatlarının değil, barınma koşullarının ve sosyal imkanlarının da önemli olduğunu vurgulayan Özdemirci, pansiyonların öğrenciler için ikinci bir yuva niteliği taşıdığını ifade etti. Özdemirci, “Amacımız, evlerinden uzak olan evlatlarımıza aile sıcaklığını hissettirmek ve onlara en iyi imkânları sunmaktır. Pansiyonlarımız sadece barınılan bir yer değil, dostlukların pekiştiği, geleceğe güvenle hazırlandığımız ikinci bir yuvadır. Gençlerimizin başarısı ve mutluluğu için her zaman yanlarındayız” dedi.
PANSİYONLARIN KOŞULLARI İNCELENDİ
İlçe milli eğitim müdürleri ile il ve ilçe milli eğitim yöneticilerinin katılımıyla Mersin genelindeki okul pansiyonlarında eş zamanlı ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde pansiyonların fiziki koşulları, yemekhaneler ve etüt salonları incelendi. Öğrencilerin ders çalışma ortamları ve sosyal alanları yerinde gözlemlenirken, öğrencilerle görüşülerek ihtiyaçları, talepleri ve önerileri dinlendi.
Ziyaretlerin, öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmayı ve eğitim yöneticileriyle öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Program, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.