“BİR KİŞİ BİLE OLSAK HAKSIZLIĞA VE ZALİMLİĞE KARŞIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİR KİŞİ BİLE OLSAK HAKSIZLIĞA VE ZALİMLİĞE KARŞIYIZ”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri, geçtiğimiz hafta Eş Başkanları dahil 10 milletvekili tutuklanan HDP Mersin İl Örgütüne geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak dayanışma mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere 10 milletvekili tutuklanan HDP Mersin İl Örgütü’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri daha fazla birlik ve dayanışma içerisinde olacaklarının mesajını verdi. Görüşme’den sonra HDP Mersin İl Binası Konferans Salonunda basın açıklaması gerçekleştiren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri,  kurumları adına yaptığı konuşmalarda AKP Hükümeti’nin politikalarını eleştirerek aralarındaki dayanışmayı büyüteceklerini vurguladı. 

“DEMOKRASİYE, ÖZGÜRLÜĞE, EMEĞE YAPILMIŞTIR”
İlk açıklamayı yapan DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, özgürlüklerin ve demokrasinin hiçe sayıldığı bir dönemden geçtiklerini ifade ederek AKP Hükümeti’nin kendisine muhalefet eden herkesi hedef haline getirerek ceza çektirdiğini belirtti. Göksoy, “Buradan nasiplenen buradan zarar gören biz emek ve demokrasi güçleri olarak bir birliğin bir bütünlüğün ortaklaşa yaşaması gerektiğine inanan bizler bugün HDP’ye yapılan saldırının seçilmiş iradeye seçilmiş milletvekillerine, seçilmiş belediye eş başkanlarına siyasetçilere yapılan saldırıların akademisyenlere, özgür basın mensuplarına, emekçilere yapılan saldırılardan bir farkının olmadığını görüyoruz. Pervasızca hukuksuzca herkesi gözaltına alabiliyorlar. Bu ziyaretimizin amacı: yapılan saldırılara duyarsız kalmayacağımız ve yapılan saldırılar bu ülkede demokrasiye, özgürlüğe, emeğe yapılmıştır” dedi.

“İKTİDARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ” 
KESK Sözcüsü Kenan Hazar’da 1990’lı yılları hatırladığını kaydederek, “Milletvekillerinin nasıl meclisten gözaltına alınıp götürüldüğünü halen televizyondan görüp dün gibi hatırlıyorum. Yaklaşık olarak 26 – 27 yıl geçti. İleri demokraside yine aynı şekilde bir siyasi partinin millettekileri gözaltına alınıp tutuklanıyor. Biz bunu hukukun, insan haklarının çerçevesinde, demokrasi adına kabul etmiyoruz. Elbette ki birileri anayasanın gereği neyse yapacağız diye çıkıp söylüyor. Ama düne kadar anayasayı değiştirmek isteyip çalışan insanlar bugün bunu anayasa ile tarif ediyorlarsa mümkün değil kabul etmeyeceğiz. Biz mensubu olmasak da görüşlerini savunmuyor olsak da demokrasi adına emek ve demokrasi güçleri olarak, muhalefet olarak bugünkü iktidarın karşısında olacağız. Gereğini yapacağız diye düşünüyorum” diye konuştu. 

“TÜM GÜCÜMÜZLE HAKSIZLIĞIN VE HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDAYIZ”
CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Dursun Koç, ise yaptığı açıklamada “İnsanlarımızın görüşü ne olursa olsun ayırmaksızın tüm gücümüzle haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu biliyoruz. Bizim derdimiz bu ülkede herkesin eşit bir şekilde Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğramadan özgürce yaşamasıdır. Bu noktada demokrasi adına hepinize ve camianıza geçmiş olsun demek istiyorum” dedi. 

“BİR KİŞİ BİLE OLSAK BİLE HAKSIZLIĞA VE ZALİMLİĞE KARŞIYIZ”
Konuşmasına Nihat Behram’ın insandır şiirini okuyarak başlayan Mersin Cemevi Yöneticisi Nuran Kılıçkaya ise “Bizler tabiki ilk kısımdaki insanlardanız. Bizim alevi pirlerinin analarının bir lafı var. Her gönül bir ummandır diye. Sayımızın azlığı ne olursa olsun; ister bir kişi kalalım ister on kişi ister 100 kişi, kalabalık olmak da haklı olmak değildir. Bizler bir kişi bile olsak bile haksızlığa ve zalimliğe karşıyız ve her zaman yan yanayız. Bugün HDP ile yan yanayız. Yarın ezilen işçi sınıfıyla, kadınlarla gençlerle yan yanayız. Ve her zaman zalime karşı mazlumun yanındayız.   

“İNSAN HAKLARINI SAVUNAN POLİTİKALAR İZLEMEMİZ LAZIM”
Haziran Hareketi Üyesi Mehmet Antmen, ise Türkiye’de darbe girişiminin ardından hak ve hukuk ihlallerinin yaşandığını kaydetti. Antmen, “Laikliğin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik belki biraz kırıntıları vardır laikliği ama ona bile tahammül edemeyen bir iktidar var. Bu iktidarın bu baskılarına karşı bu zulmüne karşı her zaman için savaşa karşı, insan hakkı ihlaline karşı insanlığı, zulme karşı insanlığı insan haklarını savunan politikalar izlememiz lazım” dedi

“NİYE BUNU YAPIYOR NİYE ŞUNU YAPIYOR DEME ŞANSINA SAHİP DEĞİLİZ”
Geçmiş olsun ziyaretlerinden ötürü Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine teşekkür eden HDP Mersin İl Başkanı Haldun Doğan ise “Türkiye bir bütün olarak bu durumdan zarar görüyor. Gönül isterdi ki bugün Türkiye bu koşullarda olmasın. Türkiye’de yaşayan halklar, inançlar kültürler bunları hak etmemiştir. Bugün saray çevresi ve AKP Hükümeti kendi iktidarını ayakta tutabilmek için her türlü yol ve yöntemi önüne koymuştur. Elbette ki bugün onların yapmış olduğu vahşet karşısında niye bunu yapıyor niye şunu yapıyor deme şansına sahip değiliz. Önemli olan Türkiye’de yaşayan bütün güçler, bu sistemde zarar gören herkes fikirlerimiz farklı olabilir düşünceniz farklı olabilir ama bu tabloya baktığımızda Türkiye’nin özlemi budur” şeklinde konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA