MUZ ÜRETİCİLERİ EŞİT VERGİ İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUZ ÜRETİCİLERİ EŞİT VERGİ İSTİYOR


 

İthal muzun bir takım yöntemlerle fiyatının düşürülerek piyasaya girmesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Anamur’da muz üreticileri, eşit vergi sistemi istiyor.

Haber Merkezi

Yerli muz üreticilerinin sorunlarını görüşmek için bir süredir Ankara’da temaslarda bulunan Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, eşit vergi talebini gündeme getirdi. 
Muz ithalatçılarının bir takım uygulamalarla ithal muzun fiyatının düşürülerek ülkeye sokulduğunu söyleyen Gümüş, bu durumun da yerli muzun rekabet kapasitesini düşürdüğünü savundu. 
Ekonomi Bakanlığı’nın 18 kilogramlık ithal muz için 9,5 - 10 dolar arasında bir referans fiyat belirlediğinin altını çizen Gümüş, 18 kilogramlık ithal muzun Türkiye’ye 73- 77.90 TL arasında girdiğini ancak ithalatçıların bir takım yöntemlerle aynı ithal muzu 45– 50 dolardan ülkeye sokulabildiğini savundu. 

İTHAL MUZ’A REFERANS FİYATINDAN VERGİ UYGULANSIN
Ekonomi Bakanlığı’nın belirlediği referans fiyatının ithalatçılar tarafından bazı yöntemlerle suiistimal edildiğini iddia eden Başkan Gümüş, ellerinde Kocaeli Vergi Mahkemesi’nden alınmış bir karar olduğunu da belirtti. Ahmet Şeref Gümüş, “Normal şartlarda ithal muza referans fiyat olan 9,5 - 10 dolar artı yüzde 145.8 vergi uygulansa bizim üreticimiz ürettiği muzunu değer fiyatından satacak ve hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Biz de Ziraat Odası Yöneticileri olarak bu konuyu ilgili yerlere götürdük ve referans fiyata gözetim uygulanmasını talep ettik. Gümrükte Kırmızı Hat’a alınmasını talep ettik ve bu konularda da olumlu cevaplar aldık” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA