SİLİFKE’DE GÖZLER ESKİ DEVLET HASTANESİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE GÖZLER ESKİ DEVLET HASTANESİNDE!


 

İktidar: “sınıfta kalmış gibi hissettik”

Silifke’de durumu yaklaşık 4 yıldır yılan hikayesine dönen ve kentin ortasında atıl bir durumda bekleyen eski Silifke Devlet Hastanesi’nin akıbeti merakla bekleniyor. 

Akdenizhaberler.com sitesinden Atike Ceylan, yaklaşık 4 yıldır yılan hikayesine dönen ve kentin ortasında atıl bir durumda bekleyen eski Silifke Devlet Hastanesi’nin son durumunu AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan’a sordu.
Milletvekili Tezcan, özellikle seçim vaatleri arasında yer alan hastanenin son durumunu hakkında şunları söyledi: “Biliyoruz bu konuda biraz sıkıntılı bir süreç geçirdik sınıfta kalmış gibi hissettik. Fakat sizlerinde bildiği gibi iki seçim bir darbe girişimi süreci atlattık ve darbe girişiminin sonuçlarını hala atlatmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ve dünya siyaseti de bir o kadar hareketli. Bu esnada Silifke’ye çok fazla gelemedik. Ama bu demek değil ki bu konuyu unuttuk. Sayın ilçe başkanımız Mustafa Çetin beyinde her gördüğü yerde açtığı konu üzerine konunun takipçisiyim”.

“YENİ HASTANE YAPILMAYACAK”
Silifke Devlet Hastanesi’nin şuanda yüzde 60 kapasite ile çalıştığını da söyleyen Tezcan, “Dahiliye, çocuk, kadın doğum ve cerrahi branşta eksiğimiz var. Orada eksik varken buraya bakanlığımız bir hastaneye çok sıcak bakmadı. Silifke nüfusu itibariyle bir il bazında. Bu nedende aslında buraya hastane yapılırken bir il gibi düşünülüp, güçlendirilmiş bir hastane şeklinde yaptı. Hal böyle olunca yüzde 60’la çalışan bir hastanenin bulunduğu bir ilçeye sağlık bakanımız ikinci bir hastaneyi uygun görmedi. Bilirsiniz ki biz devletimizin milletimizin parasını israf etmeyiz. Bu nedenle düşünüldü ve eski hastanenin yerinin bir sağlık kompleksi olarak hizmet vermesi düşünüldü. Yani burada Ağız Diş Sağlığı, Aile sağlığı merkezi,  ilçe sağlık müdürlüğü ve Toplum Sağlığı merkezi, Yağlıklı Yaşam Merkezi gibi bölümlerin bulunduğu toplum sağlı merkezi oluşturulacak. Bunun için biliyorsunuz ki bürokrasi kolay aşılmıyor. Yaklaşık bir yıldır bizzat çabalarımız sonucunda buranın yapımı ile ilgili yazı genel sekreterliğe geldi. İnşallah en kıza zamanda yapımına başlanacaktır. Yalnız yanlış anlaşılmasın ki ikinci bir hastane olarak anlaşılmasın burası sadece toplum sağlı merkezi olarak hizmet verecektir. Yeni yapılan devlet hastanesinin de kapasitesini artırmak için siz basın mensuplarımızda yardımını bekliyoruz. Bu aşamada belediyenin de ulaşımda ciddi bir destek vermesini bekliyoruz” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA