“Sınav değil, torpil var!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sınav değil, torpil var!”


 

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kara, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm kadrolar için yapılacak sınavlarda sözlü mülakat şartının getirilmesini eleştirdi. Kara, sözlü sınav adı altında torpille memur alındığını öne sürdü.

SONER AYDIN

Kamu kurum ve kuruluşlarında getirilen sözlü sınav şartına yönelik tepkiler devam ediyor. Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Nuri Kaya, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapılan değişiklikle tüm kadrolar için yapılacak sınavlarda sözlü mülakat şartının getirilmesine tepki gösterdi. Kara, yapılan düzenlemede başarı puanının 70’den 60’a indirildiğini ancak sınav başarısının yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalamasına göre olacağı bilgisini verdi. Söz konusu uygulama ile sözlü sınavın torpil, adam kayırma ve hak edenin değil de kendi istediğini kadrolara yerleştirmenin yöntemi olduğunu dile getiren Kara, “Sözlü sınav kul hakkı yemenin resmi mevzuatta yer alan yöntemidir. Kamuda sözlü sınav olup da adaletli karar verildiği, objektif kriterlerin esas alındığı bir tane bile sınavı olmamıştır” dedi.

“TÜRKİYE BİRİNCİSİ SÖZLÜ SINAVDA ELENDİ”

Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlatan Kara, “Bu kadrolar için yılarca bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlara birkaç kişinin iki dudağı arasında bırakarak onların iradesini de ahbap çavuş ilişkisine, siyasetçiye, referans mektuplarına teslim etmek her şeyden önce devlete ve kamuya olan inancı derinden sarsacak, kamu çalışanları arasında huzur ve çalışma barışı yok olacaktır. İptali için en kısa sürede hukuki süreci başlatacağımız bu düzenlemenin kabul edilebilecek bir hali yoktur” diye konuştu.

“REZALETİ SONLANDIRIN”

Birçok kamu kurumlarında yapılan sözlü sınavların Danıştay kararları ile iptal edildiği bilgisini veren Kara, “Sözlü sınavın Veri Hazırlama İşletmecisi (VHKİ), memur ve şoför kadrolarına kadar indirilmesi ne kadar çığırından çıkarıldığının da delilidir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için acil çağrı yapıyor ve bu rezaleti sonlandırın diyoruz. Aksi takdirde kamuda huzur bozulur” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA