Haber Merkezi
2026-2027 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Komisyonu Sene Başı Toplantısı, Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Toplantı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim ve öğretim süreçlerinin genel değerlendirmesi yapılırken akademik başarı göstergeleri, LGS ve YKS sonuçları, devamsızlık ve okul terkiyle mücadele, yeni eğitim programlarının uygulanması ve ortak sınav süreçleri ele alındı. Toplantıda ayrıca okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, öğrencilerin temel beceri eksikliklerinin giderilmesi, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ile özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Komisyon toplantısında okul güvenliği, afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ile öğretmenlerin hizmet içi eğitim ihtiyaçları da görüşüldü.
İl genelinde eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantıda, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin planlamalar da ele alındı.
Toplantı, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.