Mersin’de eğitim masaya yatırıldı


 

Mersin İl Millî Eğitim Komisyonu, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla gerçekleştirdiği toplantıda eğitim süreçlerinden sınav sonuçlarına, devamsızlıktan okul güvenliğine kadar birçok başlığı değerlendirdi.

Haber Merkezi


2026-2027 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Komisyonu Sene Başı Toplantısı, Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Toplantı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim ve öğretim süreçlerinin genel değerlendirmesi yapılırken akademik başarı göstergeleri, LGS ve YKS sonuçları, devamsızlık ve okul terkiyle mücadele, yeni eğitim programlarının uygulanması ve ortak sınav süreçleri ele alındı. Toplantıda ayrıca okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, öğrencilerin temel beceri eksikliklerinin giderilmesi, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ile özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Komisyon toplantısında okul güvenliği, afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ile öğretmenlerin hizmet içi eğitim ihtiyaçları da görüşüldü.

İl genelinde eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantıda, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin planlamalar da ele alındı.

Toplantı, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber