Toroslar’a Cem Evi müjdesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’a Cem Evi müjdesi


 

Toroslar Belediye Başkanı Tuna: “2017 yılının başında Toroslar Cem Evi’nin temelini atacağız”.

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nin birlikte organize ettiği Geleneksel Aşure etkinliği yoğun bir katlımla gerçekleştirildi. Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Milletvekilleri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Toroslar Semah ekibinin gösterileriyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli yaptı. 

ALEVİLER’DEN HAMİT TUNA’YA TEŞEKKÜR
Başkan Değerli, Başkan Tuna’nın bugüne kadar kendilerine her konuda destek olduğunun altını çizerek: “Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi olarak 8 yıl önce Güneykent Mahallesi’nde derma çatma bir yerde ibadetimizi yapıyorduk. Başkanımız bize yeni bir yer tahsis etti.  Ancak bu yerinde bize dar geldiğini gören Sayın Başkanımız, ibadet ve kültürümüzü rahat yaşamamız için yeni bir projeyi hayata geçirdi ve yeni bir bina inşaatına başlayacak. Geleneksel düzenlediğimiz aşure etkinliğimize de her yıl desteklerini esirgemeyen Başkanımız Hamit Tuna’ya yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, hizmetlerinde başarılarının devamını diliyorum”  dedi.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

“İNADINA BİRLİKTEN YANAYIZ”
Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek: “13 yıldır görev yaptığımız ilçemizde insanlarımızın kardeşçe yaşayacakları bir yaşam zemini oluşturma anlamında sevgi tohumları ektik, sevgi çınarları büyüsün ve onun altında geleceğimizin çocukları birlik ve beraberlik içerisinde yaşasın diye” dedi. Toplumun her katmanında yaşayan insanlarla bir aya geldiklerini ve barış ortamını hazırlamaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Tuna: “İnadına birlikten yanayız, inadına Anadolu Coğrafyasında Türk’ün yurdunda bu dünya var olduğu sürece inşallah hep birlikte yaşayacağız” dedi.

ALEVİLERE MÜJDE
Başkan Tuna, 2017 yılında Toroslar’a Cem Evi yapacaklarının bilgisini de vererek: “Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi daha önce merdiven altında küçük bir mekanda ibadetlerini yapıyorlardı.250 metrekarelik bir yerimizi hazırlayarak, tahsis ettik.2017 yılının başında da inşallah Toroslar’a 1200 metrekarelik alanda bir Cem Evi yapacağız. 2017 yılının başında temelini atacağımız ve içerisinde birçok sosyal donatı alanlarının yer alacağı bu projemizi de 2017 yılının sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Buradan söz veriyorum. Biz söz verdik mi yaparız, yapamayacağımız sözü de vermeyiz. Aşure etkinliğinin organizasyonunda emeği gecen Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi yönetimine, katılımlarıyla bu programı şereflendiren siz değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,  Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’e çiçek ve teşekkür plaketi takdim ederek, programa katılımından dolayı teşekkür etti.
Program, davetlilere aşure ikramıyla devam ederken; sanatçılar, Doğu Ekin Değerli, Albayrak Kardeşler ve Musa Eroğlu sahne alarak birbirinden güzel eserler seslendirdiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA