Yaşlanan nüfus ile inme vakası artıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaşlanan nüfus ile inme vakası artıyor!


 

Teşhis, tedavi ve önlemedeki önemli ilerlemelere rağmen inmenin yaygın bir rahatsızlık olmaya devam ettiğini belirten Dr. Çamsarı, yaşlanan nüfusla birlikte, inme geçiren kişi sayısının artacağının öngörüldüğünü söyledi.

Haber Merkezi

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince ‘İnme Hastalığında Trombolitik Tedavi’ konulu eğitsel toplantı düzenlendi. 

Mersin Hilton Otel Konferans Salonunda düzenlenen ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof.Dr. Altan Yılmaz ile Doç. Dr. İbrahim Arda Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya; nöroloji uzmanı, Acil Tıp uzmanı, radyoloji uzmanı, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı doktorlar ve girişimsel radyoloji hemşirelerinden oluşan 70 kişi katıldı. 

BEYİN-DAMAR HASTALIKLARI DÜNYADA EN SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR 
Mersin Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı açılışta yaptığı konuşmasında, amaçlarını anlattı. “Toplantımızın amacı beyin-damar hastalıklarında akut inme tedavisindeki güncel yaklaşımlar konusunda bilinci artırmak” diyen Çamsarı, “Bilindiği üzere beyin-damar hastalıkları dünyada en sık görülen hastalık olmakla birlikte, bunun yanında hastayı özürlü bırakma noktasında da ciddi bir hastalık grubudur. Bu açıdan bu hastalığın tedavisi önem arz etmektedir. Dünyada akut inme tedavisinde günümüze kadar önemli gelişmeler kaydedildi. Damardan verilen tedaviler, ayrıca mekanik olarak pıhtının alınması gibi tedavi yöntemleri hala dünyada kullanılmakta ve ülkemizde de yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci, kalıcı sakatlık nedenleri arasında birinci sırada yer alan ‘inme’nin klinik sonuçlarını geliştirmek için vakalara en hızlı ve etkin şekilde müdahalenin sağlanması adına sizlerle ve Mersin Üniversitesinden gelen konuşmacı hekim arkadaşlarımızla birlikte bu Eğitsel Toplantıda bir araya gelmeyi planladık” dedi. 

İNME; ÜLKEMİZDE ÖLÜM NEDENLERİ ARASINDA İKİNCİ SIRADA 
İnmenin, ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci, kalıcı sakatlık nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını da dile getiren Dr. Memnune Çamsarı, son yıllarda inme tedavisi ile ilgili gelişmelerin, bu hastalığa erken müdahale edildiğinde hastalıktan tamamen kurtulma veya çok düşük düzeyde hasarla özürlülük olmadan yaşamlarını sürdürme oranlarının gözle görünür biçimde yükselmesine neden olduğunu dile getirdi. “Bu sevindirici gelişmeler, hem dünyada hemde ülkemizde hekimlerin hastalığa bakış açısını değiştirmiş ve inmeye olan ilgi artmıştır” diyen Çamsarı, “İnmenin klinik sonuçlarını geliştirmek için vakaya en hızla ve etkin şekilde müdahalenin sağlanması gerekmektedir. Erken ve doğru müdahale, hastanın mortalite ve morbiditesi ile yaşam kalitesini ciddi düzeyde ve olumlu şekilde etkilediği gibi hastalığa ve komplikasyonlarına yönelik maliyetleri de önemli oranda azaltmaktadır. 

YAŞLANAN NÜFUS İLE İNME VAKASI ARTIYOR
Teşhis, tedavi ve önlemedeki önemli ilerlemelere rağmen inme yaygın bir rahatsızlık olmaya devam etmekte, yaşlanan nüfusla birlikte, inme geçiren kişi sayısının artacağı öngörülmektedir. 
Bunun yanında; Toplumun, inme geçiren hasta ve yakınlarının bilincinin arttırılması, ambulans hizmetlerinin inme şüphesi bulunan hastaları, inme teşhis ve tedavisi alanında uzmanlaşmış sağlık kurumlarına ulaştıracak donanım ve bilgi seviyesine sahip olması, inme şüphesiyle hastaneye gelen hastanın hastane içi organizasyonun ve süreçlerin optimizasyonu yoluyla trombolitik tedaviye erişim süresinin iyileştirilmesi gelişime ihtiyaç duyan başlıca alanlar olarak görülmektedir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA