Lig şekilleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lig şekilleniyor


 

Süper Amatör Lig’de haftalar ilerledikçe yukarıda ve alt tarafta yarış kızışıyor! Haftanın dikkat çeken takımı ise Amatör Kümede ligi alt üst eden nağmağlup liderlik koltuğunda oturan İçelspor.

ALİ ŞANLI

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta oynanan maçtalar da Mersin ekipleri 2 galibiyet 1 mağlubiyetle haftayı kapattı. Lider ile oynayan Silifke Belediyespor mağlup olurken Meski Belediyespor ise rakibine gol yağdırdı. Toroslar Belediyespor sessiz ve derinden giderek kazanma alışkanlığını sürdürdü.

LİDERE BOYUN EĞDİ

Lider Osmaniyespor FK, evinde konuk ettiği Medcem Silifke Belediyespor takımını 2-1 yendi. 7 Ocak Stadyumu’nda oynanan mücadelede Osmaniyespor FK’nın gollerini 14. dakikada Hakan Doğan, 58. dakikada Alperen Ellez attı. Konuk ekibin tek golü 64. dakikada Tugay Şahin’den geldi. Silifke kaptanı Tufan Esin, rakibine sert hareketten dolayı 27. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 7. hafta maçından da namağlup ayrılan Osmaniyespor FK, aldığı 3 puan ile puanını 19’a çıkardı ve liderlik unvanını korudu. Silifkespor aldığı mağlubiyet ile 2’likten 5’ciliğe gerileyerek 12 puanda kaldı.

GOL YAĞMURU

İlk 4 haftada galibiyet alamayan çareyi hoca değişiminde arayan Meski Belediyespor da, Ahmet Lülü esmeye devam ediyor. Son çıktığı 3 karşılaşmada 18 gol atan 1 gol yiyen Meski’nin son kurbanı ligin zayıf ekibi Tyanaspor oldu. İlk 15 dakikada skoru 4-0’a getiren Meski; Tyanaspor’un mahalle takımı gibi oynamayı sürdürmesi ile fark attı. Hakem maçı bitiren düdüğü çaldığında skor tabelası 10-0 gösterdi.

Meski Belediyespor aldığı bu galibiyet ile puanını 12’ye çıkartarak 4’cülük koltuğuna oturdu. Mavi Beyazlı ekip hafta sonu deplasmanda İskenderunspor 1967’ye konuk olacak.

SESSİZ VE DERİNDEN GİDİYOR

Mütevazi kadrosu ile ligde mücadele eden Toroslar Belediyespor ise sezon başı sadece ligde kalmayı hedeflerken arka arkaya aldığı galibiyetler ile biranda potaya girdi. Toroslar deplasmanda Ceyhanspor’u 3-1 yenerek galibiyet serisini sürdürürken diğer taraftan da ‘neden şampiyonluk olmasın’ demeye başladı. Toroslar bu hafta evinde Karaman Belediyespor’u konuk edecek.

ANAMUR LİDERLİĞİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Süper Amatör Kümede Anamur Belediyespor’un liderliği sürüyor. Oynanan 8 hafta sonunda en yakın rakibine 5 puan fark atan Anamur zirve yarışında yalnız kaldı gibi. Anamurspor’u yakından takip etmeye çalışan ekip ise Mut İdman Yurdu. 17 puan ile lideri yalnız bırakmak istemeyen Mut temsilcisi bu ısrarını sezon sonuna kadar götürmeyi planlıyor.

GENÇLER İŞİ ZORA SOKTU

Zirve yarışı bu şekilde sürerken alt tarafta ise yangın yeri gibi. 3 takımın Küme düşeceği ligde tehlikeli sularda gezen takımlar haftayı umduğu gibi kapatamadı.

Düşme korkusunu yakından hisseden Mersin Gençlerbirliği, ligde iyi futbol oynayan ekiplerinden Akdenizgücü’ne boyun eğmesi işini zora soktu.

GÜLNAR İSTEDİĞİNİ ALAMADI

Mersin Gençlerbirliği gibi düşme korkusu yaşayan bir başka ekip ise çokça transfer yapmasına rağmen istediğini alamayan Gülnar Belediyespor oldu. Bir türlü istediği oyunu oynayamayan, tecrübeli oyuncular ile sonuca gitmeye çalışan Gülnar ekibi galibiyet serisi yapamaz ise seneye Lig değiştirme olasılığı yüksek gözüküyor.

NAMAĞLUP LİDER

Amatör Kümede ise bir takım ligi alt üst etmeye devam ediyor. Bu takımın adı liglerin en eski takımı, en çok oyuncu çıkaran, bir döneme damga vuran geçmişini yeniden arayan İçelspor. 5.haftada beşinci maçta 5-1 kazanarak namağlup liderliğini sürdürdü. Ligin 5. Haftasında Altıpas takımını 5-1 yenerek liderlik koltuğunu sağlamlaştıran İçelspor’un performansı dikkat çekmeye devam etti. İçelspor’un yeni ve genç Başkanı Necmettin Dursun maçtan sonra yaptığı açıklamada takımına güvendiğini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA