KORAY ÜNLÜ
TFF 3. Lig’de yeni sezona hazırlanan Yeni Mersin İdmanyurdu, bir yandan sportif çalışmalarını sürdürürken diğer yandan kulübün ekonomik ve kurumsal yapılanmasını toparlamaya çalışıyor. Kulüp Başkanı Murat Altındere, katıldığı programda takımın kuruluş sürecinden sponsorluk çalışmalarına, transfer yasağından forma satışlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Takımı zor bir durumda aldıklarını belirten Altındere, “Biz bu takımı aldığımızda bir forması yok, bir topu yok, antrenman yapacak bir tane sahası yoktu. Sadece bir arması var ve 150 milyon borcu vardı.
Biz bu takıma ya sahip çıkacaktık yada takımın amatöre düşmesini izleyecektik. Bu hayatta önemli noktalardan bir tanesi yaşadığınız yerde, sevdalısı olduğunuz kentte, takımınıza ki en değerli, en kıymetli markasıdır Mersin, Mersin İdman Yurdu'muz. Buna sahip çıkmak için bu yola çıktık. Mersin İdmanyurdu’na küsen herkesi yanına gittik, destek istedik. Şimdiye kadar 9 milyon civarında bir bağış topladık. Bu büyük bir rakam. Bugüne kadar belki de kamuoyuna dönük toplanan en büyük bağışı topladık. Bunlar kıymetli ama tek başına olmaz. 150 milyon borç var. Bu seneki oyuncularımızın alacaklarıyla birlikte 200-250 milyon lira ediyor. Burada yeni sponsorluklar önemli. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Kola ile sponsorluk anlaşması imzaladık. Bu çok büyük bir anlaşma oldu. Önümüzdeki günlerde de yeni sponsorluk anlaşmaları yapmayı umut ediyoruz” diye konuştu.
“BU İNSANLAR MERSİN İDMANYURDU ÜZERİNDEN BİZİM ÖNÜMÜZE SET KOYDULAR”
45 günde takımı sahaya çıkardıklarının altını çizen Altındere, “Şimdi bakın bu kolay bir şey değil. 27 tane oyuncu aldık. İlk kez birbiriyle oynadılar. Kamp yaptırdık Erzurum'da. Yarısından fazlası kampın son günlerinde yetişti. Eski transfer yasaklarından bize büyük sorunlar yaşattılar. Özellikle biz Delev ile anlaştıktan sonra transfer tahtasını kaldırıyoruz diye açıklama yaptıktan sonra bazı kötü niyetli geçmişte burada oynamış yani, yazıklar olsun diyorum. Bu kentin onlara verdiği emeğe, desteğe yazıklar olsun. Bu insanlar 1 TL indirim yapmadılar. Bütün paralarının hepsini faiziyle kat be kat bizden istediler ve aldılar. Mecburduk, ödemek zorundaydık. Çünkü bu adamlar transfer yasağı koydular. Bir tanesi de geçmiş dönemlerde bu takımın koordinatörlüğünü yapan, hocalığını yapan, sözde her şeyini yapan bir kişi. Ben onu da Allah'a havale ediyorum. Camianın vicdanına havale ediyorum. Bu insanlar Mersin İdman Yurdu üzerinden bizim önümüze set koydular. Alacakları vermek zorunda kaldım. Yoksa ben transfer tahtasını açamazdım, açamıyordum. Yani ben bu adamla anlaşma yapmak zorundaydım. Bu ödemesini yapmak zorundaydım” şeklinde konuştu.
“MERSİN İDMANYURDU’NU YAŞATTIK”
Taraftarlara da çağrıda bulunan Altındere, “Ben camiama, taraftarıma sesleniyorum, sabredin. Bakın biz çok büyük bir sıkıntıyı üstlendik. Ve biz gerçekten gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız. Ben bu takımı yaşatmak için, ben bu takımı sahaya çıkarmak için, Mersin İdmanyurdu amblemini yeşil sahaya indirmek için en önemli görevi yaptım. Bakın bunu kimse atlamasın. Ben hazır olan bir takım almadım. Ben her şeyi sıfırdan kurdum. Ama bunu yapmışken herşeyi ile planlamaya çalıştık. İşte takımın forma satışını yapacağımız MİY Store’yi de açtık. Tesisimizde çalışmalar hızla sürüyor.
Süreç yürüyor. Yani hepsi olacak. En önemlisi oldu. Bakın takım sahada. Mersin İdmanyurdu'nu yaşattık. Ben bu yola çıkarken Mersin İdmanyurdu'nu yaşatacağız diye söz yola çıktık ve yaşattık” ifadelerini kullandı.