Karikatürlerin dilinden savaş ve barış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karikatürlerin dilinden savaş ve barış


 

“Kardeş Ortadoğu’ya Kardeşlik Gerek” temasıyla düzenlenen ‘Kadeş 2016 Uluslararası Karikatür Sergisi’, Mersin’de sanatseverlerle buluştu. Tema: Ortadoğu ve Barış.

Haber Merkezi

İstanbul’da faaliyet gösteren Günebakan Kültür Derneği’nce “Kardeş Ortadoğu’ya Kardeşlik Gerek” temasıyla yola çıkarak savaş, barış, göç ve mülteci konularına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen KADEŞ Uluslar Arası Karikatür Sergisinin son durağı Mersin oldu.

Türkiye’nin diğer illerinde sergilenen ve Mersin’de de sanat severlerin beğenisine sunulan sergide ki yaklaşık doksan adet eser İçel Sanat Kulübü’nde Mersinde ki sanat severlerin ziyaretini bekliyor.

“SAVAŞ, GÖÇ, MÜLTECİ VE BARIŞ KONULARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Günebakan Kültür Derneği Kurucu Üyesi ve Sergi Sorumlusu Fatma Özdemir, derneğin İstanbul’da kurulduğunu ve amaçlarının kültür-sanat konularında projeler üretmek olduğunu belirterek, serginin amacını şöyle açıkladı; “Sergiye KADEŞ 2016 ismini verdik. Çünkü tarihte imzalanan ilk barış antlaşması KADEŞ’tir. KADEŞ, dünyada ilk imzalanan barış antlaşmasıdır. Daha sonra dünyanın diğer ülkelerindeki karikatüristlerden savaş, barış, göç, ve mülteci konularına dikkat çekmek amacıyla karikatür istedik. Şu an bize ulaşan 90 eseri sergiliyoruz”.

SERGİ 11 KASIM’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Serginin bir hafta boyunca ziyarete açık kalacağının da altını çizen Özdemir, “Bu sergiyi iki kez İstanbul’da, bir kez Ayvalık’ta ve son olarak Mardin’de açtık, şimdi de Mersin’deyiz. Daha sonra Adana, Hatay, yurtdışı projelerimiz var. Amacımız savaşa, barışa, mülteci sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak. Çünkü bazı şeyler çarpıcı bir çizgiyle daha dikkat çekici olabiliyor. Sergi 11 Kasım’a kadar açık olacak” diye konuştu.

“SERGİYİ OLAĞANÜSTÜ BULDUM”

Aliye Pozcu Ortaokulu Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmenliği yapan Emel Can, karikatür ve resimlere ilkokul yıllarından beri ilgili olduğunu söyleyerek, sergi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi Can;’’Karikatür ve resimlere öğrencilik yılarımdan beri ilgiliyim, İçel Sanat Kulübü’nün ve Mersin Sanayi ve Ticaret Odasının sergilerine gelirim. Bu karikatür sergisini de olağanüstü buldum. Bütün insanların bu sergilere 15-20 dakikalarını ayırarak gezmelerini isterdim. Hakikaten her birisi ayrı anlamlar içeriyor. Her bir karikatür çok derin anlamlar taşıyor. Barış adına çok güzel bir sergi. Beni hepsi etkiledi” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA