“HUKUKSAL MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKSAL MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”


 

Eğitim-Şube Başkanı Muşlu, KHK’larla gerçekleştirilen ihraçlara karşı, mücadelelerinin hukuki yollardan devam edeceğini söyledi.

Haber Merkezi

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile binlerce eğitimcinin görevden atılmasına karşı hukuksal mücadele başlattıklarını duyurdu. OHAL döneminde yayınlanan Karar Hükmündeki kararnamelerin AKP İktidarının elinde bir ilaha dönüştüğünü öne süren Muşlu, “Mülki amirler ve yandaş sendikanın, intikam duygusuyla listeleri oluşturduğu konusunda en küçük bir şüphemiz yoktur. 15 Temmuz’da başarısız olan darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanacak olan her şey, geçtiğimiz 3,5 ay içinde bizzat siyasi iktidar eliyle hayata geçirilmektedir. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlarla mücadele için yola çıktıklarını iddia edenler, tüm muhalif kesimleri baskı altına almak, susturmak ve sindirmek için OHAL hukukunu ve KHK’ları kendilerine kalkan yapmaktadır” diye konuştu.
“10 BİN MEMUR GÖREVDEN ALINDI”
Son yayınlanan 675 sayılı KHK ile 2 bin 219’u MEB, bin 267’si üniversitelerden olmak üzere kamudan 10 bin 131 kişinin daha hukuksuz biçimde kamu görevinden çıkarıldığını hatırlatan Muşlu, “Türkiye’de sadece son birkaç ayda yaşananlara bakıldığında bugüne kadar yaşanan bütün darbeleri gölgede bırakan korkunç bir manzara ile karşılaşılmaktadır. Kamuda 100 bini aşkın ihraç yaşanırken, muhalif gazeteler, dergiler, televizyonlar, radyo ve internet sitelerinin birer birer kapatılması, gazeteci, yazar, öğretmen, bilim insanı, belediye başkanı ayrımı yapmadan iktidara biat etmeyen tüm muhalif kesimlerin baskı, tehdit, gözaltı ve tutuklamalarla sindirilmek istenmesi kesinlikle tesadüf değildir. Bugüne kadar attıkları her adımda hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler, yok saydıkları hukuk karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. İktidarın bugüne kadar hayata geçirdiği tüm hukuk dışı uygulamalarda olduğu gibi, KHK’lar ile hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyelerimiz başta olmak üzere, hangi siyasi görüşten olursa olsun, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen herkes için hukuksal ve örgütsel mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğimiz bilinmelidir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA