Haber Merkezi
Mersin Valiliğince; kentteki eğitim altyapısını fiziki ve yapısal açıdan daha güvenli hale getirmek amacıyla yürütülen saha çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Akdeniz ilçesinde yapımı süren 32 derslikli Atatürk Anadolu Lisesi şantiye alanının çalışmalar aralıksız dürüyor.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, şantiyeyi ziyaret ederek çalışmaları bizzat yerinde denetledi. Şehrin eğitim kalitesini yukarı taşımayı hedefleyen yatırımlar kapsamında yükselen yeni okul binasını gezen Özdemirci, projenin mevcut seyri ve teknik detayları hakkında sahadaki ekiplerden kapsamlı bir brifing aldı.
Şantiye sahasını adım adım inceleyen Müdür Özdemirci; iş takvimi, güvenlik prosedürleri ve bina standartları konusunda yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Mimar ve mühendislerle bir araya gelerek projenin öngörülen tarihte tamamlanması için sergilenen gayrete dikkat çeken Muhammed Özdemirci, sahada alın teri döken tüm ekibe teşekkür etti.
OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIRLANITOR
Millî Eğitim Müdürü Özdemirci ayrıca yine Akdeniz ilçesinde bulunan Zeytinlibahçe Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile okul bünyesinde yer alan Zeytinlibahçe Meslek Ortaokulunu ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette okulun fiziki durumu, eğitim ortamları ve yeni eğitim-öğretim dönemine yönelik hazırlıklar yerinde incelendi. Özdemirci, okul yöneticilerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Özdemirci, özellikle mesleki eğitime erken yaşta yönlendirme ve öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda mesleki farkındalık kazanmalarını amaçlayan Meslek Ortaokulunun eğitim altyapısı ve hazırlık süreçlerini değerlendirdi.
Mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin geleceğe donanımlı şekilde hazırlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, eğitim süreçlerinin niteliğinin artırılması konusunda görüşlerini dile getiren Özdemirci, okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
