TARSUS HAZİNELERİNİN PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS HAZİNELERİNİN PEŞİNDE


 

Tarsus’ta, “Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi Çalıştayı” yapıldı.

“Türkiye’de Şehir Planlama Sürecine Kentsel Arkeolojik Değerlerin Dahil Edilmesine Yönelik Yönetim Geliştirme Projesi Örnek Çalışma Alanı Tarsus Tarihi Kent Merkezi” başlıklı projenin sonuçlarının “Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi Tarsus Çalıştayı” konulu kitap tanıtım toplantısı yapıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, “Doğduğumuz, büyüdüğümüz kentimiz açısından oldukça önemli bir proje. Geçtiğimiz hafta da yine Odamızın desteklediği Tarsus Kırsalı Yüzey Araştırmaları Sunumu gerçekleştirildi. Tarsus Ticaret Odası olarak sadece sanayi alanında değil, bacasız sanayi olan turizm ve tarih konusunda da kapsamlı çalışmalarda yer almaya çalışıyoruz. Bu tip çalışmalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vereceğiz” dedi.
Projenin editörleri arasında yer alan Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge “Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi-Tarsus Çalıştayı”nın kapsamı ve amacı konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
Burak Belge, “Araştırma projesi, Türkiye’de çok katmanlı tarihi kent merkezlerindeki kentsel arkeolojik değerlerin, özellikle toprak altı arkeolojik katmanların planlama sürecine girdi sağlayabilmesine yönelik yöntem geliştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.
Tarsus’ta yerleşik alan içerisinde kalan kentsel arkeolojik potansiyel ve çevresel değerler açısından 5 alt bölge tanımlandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge, “Birinci bölge Gözlükule Höyüğü ve yakın çevresi. İkinci bölge Donuk Taş olarak bilinen tapınak. Üçüncü bölge yine Roma döneminden kaşan Sütunlu Cadde-Roma Yolu. Dördüncü bölge Zeytin Pazarı yakınlarında bulunan su yapısı. Beşinci bölge ise Makam Camii, Roma Hamamı ve Köprüsü gibi önemli arkeolojik verilerin yanı sıra kentin geleneksel ticaretinin sürdürüldüğü Tarihi Kent Merkezi ve yakın çevresi olarak belirlenmiştir” diye konuştu.
Toplantıya TSO üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara Çalıştay’ın detaylı şekilde anlatıldığı kitap dağıtıldı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA