Mersin-Kıbrıs uçak biletleri 35 bin lirayı aştı!


 

Girne’deki gemi faciasının ardından Kuzay Kıbrıs’a hava yoluyla ulaşmak zorunda kalan yurttaşlar, 45-50 dakikalık Mersin-Ercan uçuşu için 35 bin lirayı aşan bilet fiyatlarıyla karşılaştı. Girne Belediye Başkanı Şenkul, olağanüstü durumdaki fiyat artışına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

Girne-Taşucu seferini yapan 267 kişilik yolcu gemisinin alabora olmasının ardından, Kuzey Kıbrıs’a hava yoluyla gitmek zorunda kalan aileler yüksek bilet fiyatlarıyla karşılaştı. Mersin-Ercan arasındaki yaklaşık 45-50 dakikalık uçuşların ücretleri 35 bin lirayı aştı.

 

45-50 DAKİKALIK UÇUŞUN BİLET FİYATLARININ 35 BİN TL’Yİ AŞTI

Çukurova Uluslararası Havalimanı (COV) ile Ercan Havalimanı (ECN) arasındaki yaklaşık 45-50 dakikalık uçuşun bilet fiyatlarının 35 bin TL’yi aştığı görüldü.

Kıbrıs Postası’nın haberine göre, acil durum nedeniyle havayolu şirketlerinin uyguladığı dinamik fiyatlandırma ve son dakika tarifeleri sebebiyle sosyal medyada çok sayıda yurttaş, bilet fiyatlarına tepki gösterdi. Yurttaşlar, olağanüstü durumlarda ticari kaygıların ve “arz-talep” gerekçelerinin bir kenara bırakılması gerektiğini vurguladı.

 

"BU KOŞULLARDA BİLE TİCARİ BAKIŞ AÇISINDAN ÇIKAMADIK"

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından uçak bilet fiyatlarının yükselmesine tepki gösterdi. Şenkul, "Bu koşullarda bile ticari bakış açısından çıkamadık ya, hepimize yazıklar olsun" dedi. Şenkul, paylaşımında şunları kaydetti: “Girne Limanında yüzlerce insan yolculuk için dünden beri perişan halde bekliyor, zor durumda olanlar var, izni bitenler var, ülkesine acil dönmesi gerekenler var. Dünkü kaza sebebiyle uçaklara yoğun talep oluşmuş olması normal ama normal olmayan: 6 bin liralık biletlerin zorunlu talep nedeniyle 22 bin Türk Lirasına çıkması. Bu koşullarda bile ticari bakış açısından çıkamadık ya, hepimize yazıklar olsun. Evet şoktayız, evet üzgünüz, evet tedirgin durumdayız ancak bunlar yapmamız gerekenlere engel olmamalı. Ayağa kalkacağız, bu hatalardan ders çıkaracağız, sorumluların hesap vermesini sağlayacağız ve bir daha böyle bir şey yaşamayacağız."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber