“EN BÜYÜK LİDER ATATÜRK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EN BÜYÜK LİDER ATATÜRK”


 

Gençlerin daveti üzerine Çukurova TAC İnteract Kulübü’nde “Liderlik ve Atatürk” başlıklı bir sunum yapan avukat Alpay Antmen, gençlere önemli mesajlar verdi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz aylarda Çukurova Rotary Kulübü sponsorluğunda, Tarsus Amerikan Koleji’nde okul bazlı kurulan Çukurova TAC İnteract Kulübü, faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Kısa zamanda birçok etkinliğe imza atan kulüp son olarak avukat Alpay Antmen’ın konuşmacı olarak katıldığı bir toplantı düzenledi. 
Çukurova TAC İnteract Kulübü üyelerine, “Liderlik ve Atatürk” başlıklı bir sunum yapan Antmen, gençlere önemli mesajlar verdi. 

“İYİ BİR LİDER NASIL OLMALI?”
Öncelikle “İyi bir lider nasıl olmalıdır?” sorusunu yanıtlayan Alpay Antmen, “Lider, bir grup insanı belirli amaçlar etrafında toplayabilen, bu amaçlar için onları etkileme, harekete geçirme yetenek ve bilgilerine sahip kişidir. Lider, başkalarını etkileyebilen, nereye, nasıl gidileceğini gösteren, hedef ve misyon koyan yani yol gösteren bir kişidir. Liderlik; insanları peşinde götürebilme ve onlardan yapmalarını istediği şeyleri kendi istekleri ve işbirliği ile yaptırabilme sanatıdır. Kişileri sınıflandırma, özendirme, esin verme ve Amaç-Hedef belirleme yeteneği ve becerisidir. Bugün iyi bir lider, araştırmacı ve elde ettiği bilgileri iyi bir süzgeçten geçirebilen, sonuçları iyi değerlendirip neden sonuç ilişkilerini rahatlıkla kurabilen, analitik, çözümü anında geliştiren, yaratıcı, iletişime açık ve bilgilerini paylaşmayı bilen; karar mekanizmalarında öncü olabilen kişidir. Lider, liderlik ettiği organizasyonun sürekli gelişimini ve daha iyiye gitmesini sağlarken, bu gelişimin önünü açmak için aynı zamanda kendi gelişimine de zaman ayırmalı ve bunun için çaba göstermelidir. Liderliği hayatı boyunca sürdürmek isteyen bir kişi, kendinden sonrasını da düşünmek zorundadır. Bir lider ‘bundan başka ne kadar başarılı olabilirim ki’ diye düşünmeye başladığı andan itibaren başarısız olmaya başlamıştır. Hiç bir konumda olmadığı gibi, liderlikte de başarının kalıcılığı konusunda bir garanti söz konusu değildir. Bir lider sürekliliği için öncelikle değişen ve gelişen iş koşullarını, piyasa koşullarını takip etmeyi hiçbir zaman bırakmamalıdır. Edindiği birikimlerle yarını yorumlayabildiği ve yarına yatırım yapabildiği ölçüde kalıcılığını garantileyecektir” dedi.
Liderlerin ortak özelliklerine de değinen Antmen, bunları şöyle sıraladı; “    Vizyon sahibi, tutkulu ve fedakar, inançlı, kararlı ve tutarlı, örnek teşkil eden, güven veren, güvenmesi, güvenilir olması, motive etmesi, beklentileri vizyonla bütünleştirmesi, ilham vermesi, gelişim odaklı olması, adalet duygusunun olması, mütevazı olması, iyi bir dinleyici olması, açık iletişim kurması, insanlara karşı duyarlı olması, durumlara karşı duyarlı olması, yenilikçi olması, hızlı ve etkin karar vermesi, esnek olabilmesi, hız (zamanı etkin kullanması), sinerjik takım kurabilmesi, bilgi sahibi olması” diye konuştu. 

“EN BÜYÜK LİDER ATATÜRK”
En büyük ve en önemli liderin Atatürk olduğunun da altını çizen Antmen, liderliğin; Atatürk’ün yaşamının her döneminde daima ön plana çıkan bir özelliği olduğunu kaydetti. “Atatürk, milli mücadele milli birliği ve dayanışmayı sağlayan büyük bir liderdir” diyen Alpay Antmen, “Çanakkale Savaşı’nda, cephedeki en zor anların birinde Türk askerlerine hitaben söylediği: ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ sözü, askere büyük bir manevi güç vermiş ve diğer cephelerde elde edilen başarıların sonucunda, nihayet Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk, her yönüyle milli mücadelenin lideri olmuş, elde ettiği bütün başarıları Türk milletine mal ederek, eşi görülmemiş bir liderlik anlayışına da sahip olduğunu göstermiştir. Atatürk’ün liderlik özelliklerinin başında vatanseverlik, hakikat arama gücü, yöneticilik, ileri görüşlülük, sabır ve disiplin anlayışı, açık sözlülük, idealist olma, mantıklılık, çok cephelilik, eğitimcilik gelir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA