“KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ”


 

Geçtiğimiz günlerde çıkan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yüzlerce kamu çalışanın ihraç edilmesine tepki amacıyla Tarsus’ta eylem düzenlendi.

GİZEM EKİCİ

Eğitim-Sen Tarsus Şubesi öncülüğünde gerçekleşen eyleme birçok sivil toplum örgütü destek verirken, eylemde aynı kararname ile mesleklerinden ihraç edilen eğitimciler Şahin Yücel ve Macide Boymul’da yer aldı.
Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen eylemde katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Tarsus Şube Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Kızıl, darbe girişimi sonrasında başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalar, kamuda gerçekleştirilen açığa almalar ve ihraçların, siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüştüğünü söyledi. 
Kızıl, “Gerek ulusal, gerekse uluslararası hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınarak yapılan ihraçlar ve açığa almaların somut hukuki deliller bir tarafa büyük ölçüde keyfi, siyasi fişlemeler üzerinden yapıldığı, mülki amirler ve yandaş sendikanın, intikam duygusuyla listeleri oluşturduğu konusunda en küçük bir şüphemiz yoktur. 15 Temmuz’da başarısız olan darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanacak olan her şey, geçtiğimiz 3,5 ay içinde bizzat siyasi iktidar eliyle hayata geçirilmektedir. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlarla mücadele için yola çıktıklarını iddia edenler, tüm muhalif kesimleri baskı altına almak, susturmak ve sindirmek için OHAL hukukunu ve KHK’ları kendilerine kalkan yapmaktadır” dedi.
Sloganların atıldığı eylemde konuşan Eyüp Kızıl, daha sonra şu noktalara değindi: “Hükümet ihraç KHK’larını açıkladığı tarihleri özel olarak belirlemiş, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde 672 sayılı KHK, ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamında 675 sayılı KHK yayımlanarak, tamamen keyfi ve siyasi kararlarla binlerce kamu personeli kamu görevinden ihraç edilerek toplumla adeta dalga geçilmiştir. Siyasi iktidarın, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek, darbe girişimi ile hiç ilgisi olmayan ama kendisine muhalif olan herkesi susturmanın ve sindirmenin derdine düştüğü anlaşılmaktadır. 29 Ekim’de açıklanan 675 sayılı KHK ile 572’si MEB, 26’sı üniversitelerden olmak üzere en az 598 Eğitim Sen üyesi de kamu görevinden ihraç edilmiştir. İhraç edilen Eğitim Sen üyeleri arasında Şube yürütme kurulu üyemiz Macide BOYMUL ve Şube Denetleme Kurulu üyemiz Şahin YÜCEL ile birlikte Adana, Aydın, Mersin ve Diyarbakır 1 No’lu Şube başkanlarımız, çok sayıda şubemizin yürütme kurulu üyeleri ve sendikamızda aktif olarak mücadele eden üyelerimiz de bulunmaktadır. İhraç edilen üyelerimizin sendika içindeki görevlerine bakıldığında ülke çapında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, mülki amirler, iktidarın yerel uzantıları ve yandaş sendika işbirliği ile Eğitim Sen’e yönelik olarak özel bir çalışma yapıldığı anlaşılmaktadır. 672 ve 675 sayılı KHK’lar ile kamudan ihraç edilenlerin hangi gerekçe ile görevden alındığına ilişkin somut deliller ortaya konulmamış, ihraç edilenlere idare hukukunun temel ilkelerinden olan ‘savunma hakkı’ bile tanınmayarak açık bir şekilde “yargısız infaz” yapılmıştır. Türkiye’de sadece son birkaç ayda yaşananlara bakıldığında bugüne kadar yaşanan bütün darbeleri gölgede bırakan korkunç bir manzara ile karşılaşılmaktadır. Kamuda 100 bini aşkın ihraç yaşanırken, muhalif gazeteler, dergiler, televizyonlar, radyo ve internet sitelerinin birer birer kapatılması, gazeteci, yazar, öğretmen, bilim insanı, siyasetçi ayrımı yapmadan iktidara biat etmeyen tüm muhalif kesimlerin baskı, tehdit, gözaltı ve tutuklamalarla sindirilmek istenmesi kesinlikle tesadüf değildir. 15 Temmuz’dan bugüne kadar yaşadıklarımız, kimlerin gerçek anlamda darbeye karşı olduğu, kimlerin darbeci zihniyetle aynı çizgide olduğunu bir kez daha göstermiştir. Darbe fırsatçılığı yaparak ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda ‘tek adam yönetimi’ ile yönetmek isteyenler karşılarında duracak hiçbir örgütlü ve dinamik güç istememektedir. Bugüne kadar attıkları her adımda hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler, yok saydıkları hukuk karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. İktidarın bugüne kadar hayata geçirdiği tüm hukuk dışı uygulamalarda olduğu gibi, KHK’lar ile hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyelerimiz başta olmak üzere, hangi siyasi görüşten olursa olsun, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen herkes için hukuksal ve örgütsel mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğimiz bilinmelidir. Yaşasın onurlu mücadelemiz.Yaşasın dayanışma.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA