İŞ HAYALLERİ GERÇEK OLUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ HAYALLERİ GERÇEK OLUYOR!


 

Akdeniz Belediyesi; Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ve Yuva Derneği ile birlikte “Beklentileri Hayata Geçirmek için Ortaklık – Belediye Altyapı Desteği” adlı ortaklık projesine imza attı.

 Projeyle birlikte Mersin'de, 85’i Suriyeli sığınmacı olmak üzere, toplam 150 kişi, Akdeniz Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde belirli süreli olarak istihdam edilecek.  

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi, finansmanı Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit-GIZ) tarafından sağlanan “Beklentileri Hayata Geçirmek için Ortaklık – Belediye Altyapı Desteği” ortaklık projesini imzaladı. Belediye ve Alman İşbirliği Kurumunun yanı sıra Yuva Derneğinin de proje ortağı olduğu anlaşmayla birlikte 150 kişi, Akdeniz Belediyesinin Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde geçici olarak istihdam edilecek. Belediye, GIZ ve Yuva Derneği arasındaki “İyi Niyet Anlaşması” imza törenine Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, GIZ Proje Yöneticisi Gabriele Muehlig, Proje Koordinatörü Martijn Vanekatte, Proje Asistanı Rukiye Uysal ile Yuva Derneği Suriyeli Mülteciler Programı Yöneticisi Özge Sönmez ve Proje Koordinatörü Ayşenur Ölmezses katıldı.
“Beklentileri Hayata Geçirmek için Ortaklık – Belediye Altyapı Desteği” ortaklık projesini Haziran ayında Gaziantep, Nizip, Kırıkhan ve Seyhan’da başlattıkları ifade eden GIZ Proje Yöneticisi Gabriele Muehlig, projeyi genişletme ve yeni alanlara ulaştırma şansı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdi. Sağlanan fonlar aracılığıyla projenin genişlemesini hedeflediklerini belirten Muehlig, işbirliğinden ötürü Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. 

“PROJE, MERSİN VE AKDENİZ'E ÇOK UYGUN”
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise, projenin Mersin ve Akdeniz'e çok uygun olduğunun altını çizdi, projeye inandıklarını ve tereddütsüz 'evet' dediklerini, taraf oldukları için de mutlu olduklarını dile getirdi. Bu tür projelerle mağdur kesimlere küçük de olsa nefes alma kanalları açmayı hedeflediklerini ifade eden Mutlu, proje ile istihdam edilecek personeli farklı hizmet alanlarında değerlendireceklerini belirtti. Eş Başkan Mutlu, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Umarım ve inanıyorum ki güzel ve güçlü bir projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Hiçbir kaygımız yok, çünkü doğru bir proje olduğuna inandık. Hemen her kesimden çok dezavantajlı insanların yaşadığı bir kent Mersin. Mersin, küçük bir Türkiye... Hem farklı etnik kökenlerin hem de farklı inanç gruplarının yaşadığı bir coğrafya Akdeniz. Ancak bu farklılıklarımız ne yazık ki her türlü ayrımcılığa da maruz kalmaktadır" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Mahalle Evlerinde üretilen bez çantalar ile geleneksel Mersin tatlısı cezerye gibi ürünlerin yer aldığı paketleri konuklara takdim ettiler. Daha sonra Alman İşbirliği Kurumu, Yuva Derneği ve Akdeniz Belediyesi yetkilileri, "İyi Niyet Anlaşmasına" imza attı.

'PROJENİN FONUNU ALMAN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ KURUMU SAĞLIYOR'
İyi Niyet Anlaşması, Suriyeli mülteci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara geçim kaynağı fırsatları sağlamayı, bunun için uygulamalar gerçekleştirmeyi ve acil önlemler almayı amaçlıyor. Proje çerçevesinde Akdeniz Belediyesi yararlanıcılar için istihdam fırsatlarını belirliyor ve işçiler için rehberlik, gözetim-denetim ve ulaşımın temin edilmesini sağlıyor. Haftada 40 saat çalışacak olan işçilerin ücretlerini ve faaliyetler için gerekli donanım ve materyalleri de kapsayan gerekli fon ise Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu tarafından sağlanıyor. Yuva Derneği de faaliyetlerin devamı, takibi ve değerlendirilmesine yönelik sorumlulukları bulunuyor. Geçici olarak istihdam edilecek olan personel ise proje hedefi doğrultusunda çeşitli ölçütler gözetilecek. Bakmakla yükümlü olduğu engelli aile bireyi, muhtaç yaşlı yakını, kalabalık aile bireyleri gibi ölçütleri bulunanlara öncelik tanınacak. Proje kapsamında istihdam edilebilmek için istenen kriterler ise şöyle sıralanıyor: 1) 18 yaşından büyük olmak. 2) Hane halkında bakmakla yükümlü olduğu zihinsel/fiziksel engelli kişilerin bulunması. 3) Hane halkına bakmakla yükümlü yalnız kadın(hamile ya da emzirme sürecinde olmayan). 4) Hane halkına bakmakla yükümlü yalnız erkek. 5) Hane halkında bakıma muhtaç yaşlı olması. 6) Belli alanlarda çalışabilecek engelli bireyler. 7) Hane halkında bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı 10dan fazla olanlar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA