KADIN USTALAR GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN USTALAR GELİYOR!


 

“Filli Kadın Ustalar” projesi kapsamında gerçekleşen eğitimler Mersin ile devam ediyor.

31 Ekim– 4 Kasım tarihlerindeki eğitimde kadın usta adayları A’dan Z’ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyor. 

Haber Merkezi

Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yaratan Filli Boya, “Filli Kadın Ustalar” projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı.  
Ülkemizde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Filli Kadın Ustalar projesinin 31 Ekim– 4 Kasım tarihleri arasında Mersin’deki eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen kadın ustalar katıldı. Filli Kadın Ustalar projesiyle bu yıl 300’den fazla kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor. 

EĞİTİMDE A’DAN Z’YE BOYA UYGULAMASININ İNCELİKLERİ ANLATILIYOR
Mersin’deki eğitim merkezindeki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak a’dan z’ye boya uygulamasının inceliklerini öğreniyor. Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecek. 

BOYA USTASI OLMAK İSTEYEN KADINLAR İŞKUR ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİYOR
Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Tekirdağ ve Van)  gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dâhil edilmesiyle genişletildi. 
Bu kapsamda yakın dönemde Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise Adana, Aydın, Balıkesir, Erzincan, Erzurum, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Kayseri ve Kütahya illeri eğitimleri ise tamamlandı. 
Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA