HEKİMLERDEN SAĞLIKTA AÇIĞA ALMALARA TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEKİMLERDEN SAĞLIKTA AÇIĞA ALMALARA TEPKİ!


 

Dr. Uğurhan, Mersin’de 40 sağlık personeli ve 21 hekim hekimin görevlerinden ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Dr. Uğurhan, sağlıkta yaşanan açığa almaların, halkın sağlığı erişimine engel vuracağını dile getirdi. 

SONER AYDIN

Mersin Tabip Odası üyeleri 29 Ekim gecesi çıkartılan 767 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sağlık personellerinin görevden ihraç edilmesini protesto etti. Tabip Odası yönetim kurulu adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, soruşturmaların hakkaniyet içinde yapılmadığını söyledi.

“SORUŞTURMALARA HAKKANİYET İÇİNDE YAPILMALI”

Yaklaşık iki ay önce “Acil Demokrasi” talebiyle bir basın açıklaması yaptıklarını ve darbeyi kınadıklarını, düzenleyicilerinin evrensel hukuk kurallarına göre yargılanmasını, suçluların cezalandırılmasını istediklerini aktaran Dr. Uğurhan, “Açığa alınan meslektaşlarımızın hizmet sunamayacak olmalarının, kişilerin kendileri ve aileleri kadar hastaları da olumsuz etkileyeceğini, zaten hizmet sunumuna yetişemediğimiz sağlık sektöründe, uzun süreli ve yeterli kanıt olmadan yapılacak açığa almaların sonucunda oluşacak personel eksikliğinin ek sorunlar yaratacağını hatırlatmıştık. Sağlık alanında yapılacak açığa alınmaların halkın sağlığa erişimi açısından yaratacağı engeller göz önünde tutularak soruşturmaların bir an önce hakkaniyetle tamamlanmasının önemini bir kez daha vurgulamıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise dehşet içerisindeyiz. Bırakın hakkaniyetle soruşturmaların yapılmasını soruşturma dahi yapılmadan, kişilerin suçlandıkları konularda savunmaları alınmadan hüküm verilerek, kamu hizmetinden ihraç edildiğini gördük” diye konuştu.

“NE İLE SUÇLANDIKLARINI BİLMİYORUZ”

İhraç edilenler arasında meslek örgütü bünyesinde "iyi hekimlik değerleri" için yıllardır büyük bir özveri ile çalışan, demokrasi ve insan haklarının yılmaz savunucusu meslektaşlarının olduğunu kaydeden Dr. Uğurhan, “Bu arkadaşlarımızın ne ile suçlandıklarını ne kendileri ne de biz biliyoruz. Yine 15 Temmuz'dan bu yana somut kanıtlara dayanmadan görevlerinden açığa alınmış, başlarına henüz neyin geleceğini bilmeden, kaygı içinde bekleyen, açlığa mahkum edilmiş, yalnızlaştırılmış, itibarsızlaştırılmış on binlerce insan var. Bu durumun uzun vadede toplum sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olacağı şimdiden net bir şekilde görülmektedir” dedi.

“KORKU İKLİMİNDEN GEÇİYORUZ”

Özgür basının susturulduğu, seçimle göreve gelenlerin görevlerinden uzaklaştırıldığı, adil yargılanmanın olmadığı, korkunun, baskının hüküm sürdüğü bir iklimden geçildiğinin altını çizen diyen Dr. Uğurhan devamında şunları söyledi: “Darbe girişimine katılanları bahane ederek,  muhalif olanların haksız, hukuksuz bir şekilde bertaraf edilmeye çalışıldığı bu ortam ne akla ne de vicdana uygundur ve elbette zaman için yapılan yanlışlar ortaya çıkacaktır. Ancak yanlışlardan dönülene kadar doktorlarından, hemşirelerinden ayrı kalan hastaların, öğretmenlerinden ayrı kalan öğrencilerin, ebeveynleri tarafından temel ihtiyaçları karşılanamayan çocukların, onurları zedelenmiş masum insanların ve olan biteni kaygıyla izleyen demokratik, laik, özgür bir Türkiye'de yaşama isteğini barındıran ve bunun için mücadele eden tüm yurttaşlarımızın hafızalarında derin izler bırakacaktır.  Buradan bir kez daha vurguluyoruz, sivil ve askeri her türlü darbe girişimine karşı olan bir meslek örgütü olarak, evrensel hukuk kuralların işlediği, temel hak ve hürriyetlerin korunduğu bir sistemin tesisi için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yanlıştan dönülene kadar, haksız yere görevlerinden alınan, çalışma hürriyetleri engellenmiş meslektaşlarımızın ve diğer kamu görevlerinin destekçisi olacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA