KIZLI ERKEKLİ OTURABİLECEKLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIZLI ERKEKLİ OTURABİLECEKLER!


 

Mersin’de derslerde kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklayan İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül’e tepkiler giderek artıyor.

SONER AYDIN

Mersin’de geçtiğimiz cuma günü İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül’ün 62 öğretmen ile kurul toplantısı yaptı. Okulun genel sorunları ve öğretmenlerin çeşitli konulardaki istek ve önerilerinin görüşüldüğü toplantının ardından, derslerde kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturulmasına izin verilmeyeceğine dair karar almasına tepki yağmıştı. Müdürün almış olduğu kararın ardından hem öğrenci velileri hem de uygulamayı duyan yurttaşlar karara tepki gösterdi. Dün çocuklarıyla birlikte okula gelen veliler karara tepki gösterdi. Ancak aynı saatlerde okul müdürü Aygül’ün almış olduğu kararı destekleyen velilerin de okul önüne gelmesi her iki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşanmasına neden oldu. Tepkilerin üzerine harekete geçen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün müdür Agül hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

“HAYATA GEÇİRİLMEDEN KALDIRILDI”
Öte yandan sabah saatlerinde okul önüne gelen velileri sakinleştiren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, böyle bir uygulamanın olamayacağını söyledi. Okul müdürü Aygül’ün almış olduğu karara tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep ise İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kendileri ile toplantı yaptığını ve söz konusu uygulamanın hayata geçirilmeyeceğini söylediğini dile getirdi. 

“ÇOCUKLARIMIZDAN UZAK TUTULMALIDIR”
Söz konusu uygulamaya dair gazetemize değerlendiren Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Kendi sendikasının almış olduğu sonuç bildirgesinde de olduğu gibi karma eğitim karşıtı olan kişiler Türkiye cumhuriyeti okullarında görev yapmamalıdır. Küçücük öğrencileri cinsel bir obje olarak gören müdürü, bu okullara atayanlar en az bu müdür kadar sorumludur. Müdürlük atamalarında liyakata önem verilmeden tamamen yandaşlık üzerinden yapılan atamaların doğurduğu bir sonuçtur bu. İdareciler Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına, yönetmeliklerine göre değil, onları bu makamlara atayanların zihniyeti ile hareket etmektedirler. Bu okul müdürü derhal çocuklarımızın arasından alınmalıdır hakkında adli ve idari soruşturma açılmalıdır. Daha önce benzer uygulamalar içerisinde olan idareciler için görevden el çektirilmesi talep edilirken, siyasal iktidarın temsilcileri tarafından korunup ve daha iyi bir göreve getirildi. Bu tarz uygulamaları sergileyen idarecilerin daha cesur hareket etmesini sağlamıştır. Okul idarecilerini Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun hareket etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA