Sinek isyan ettirdi belediye ‘dijital atak yaptık’ dedi


 

Mersin’de insanlara hastalık taşıyan sivrisinek, kene ve fare gibi zararlı canlıların yayılmasını ve üremesini kontrol altına alma çalışmalarının yeterince yapılmamasına yönelik şikayetler artarken Büyükşehir’den ‘Dijital Dönem’ savunması geldi!

Haber Merkezi

 

Mersin’de özellikle sivrisinek sorunu başta olmak üzere haşerelerle mücadeleye yönelik şikayetler günden güne artarken, Büyükşehir Belediyesi’nden ‘dijital dönem’ çıkışı geldi.

Vektörel çalışmalara olarak tanımlanan; insanlara hastalık taşıyan sivrisinek, kene ve fare gibi zararlı canlıların yayılmasını ve üremesini kontrol altına alma faaliyetlerine ilişkin Büyükşehir Belediyesi dijital teknoloji savunması yaptı.

 

SAHADA GÖREV YAPAN EKİPLERİN ÇALIŞMALARI ANLIK OLARAK TAKİP EDİLİYOR

Belediyeden yapılan açıklamada; ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Vektörle Mücadele Sistemi’ sayesinde sahada görev yapan ekiplerin çalışmaları anlık olarak takip edilirken, uygulamalara ilişkin tüm veriler dijital ortamda kayıt altına alındığı bildirildi.

Sahada görev yapan personelin, mobil uygulama üzerinden sisteme konum, zaman, personel bilgisi ve görsel veriler iletildiği, böylece saha faaliyetlerinin denetimi kolaylaşırken, elde edilen veriler doğrultusunda mücadele çalışmaları da daha etkin planlandığı kaydedildi.

 

“VEKTÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMALARIMIZI ANLIK TAKİP EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektörle Mücadele Hizmetleri Şube Müdürü Sadık Eker, sistemin sahada yapılan tüm uygulamaların tek merkezden izlenebilmesine imkân sağladığını belirtti. Büyükşehir tarafından 13 ilçede yürütülen vektörle mücadele çalışmalarında, dijital altyapıyla desteklenen bu sistem sayesinde saha uygulamaları ve denetim mekanizmalarının çok daha etkin bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Eker, “Temel amacımız yaptığımız çalışmaları yakından izleyebilmek, raporlayabilmek ve yönetimde bunları uygun bir şekilde denetleyebilmek. Bu çalışmaların, istatistiki veriler ve raporlarla yönetime fayda sağlamasını hedefliyoruz. Çünkü sahada yapılan çalışmaların detaylarını sistem üzerinden görebiliyoruz. Geçmişe dönük, günlük veya anlık bilgiler alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CBS Tabanlı Vektörle Mücadele Sistemi’ sayesinde ekiplerin mobil uygulama aracılığıyla, sahada gerçekleştirdiği çalışmaları koordinat bilgileriyle birlikte merkeze aktardığını sözlerine ekleyen Eker,  “Sahada çalışan her personelimizde, sisteme entegre olan aplikasyonun bulunduğu mobil telefon var. Bu aplikasyon üzerinden, yaptığı çalışmanın detaylarını fotoğraf ve video alarak sisteme yüklüyor. Girdiği veriyi onayladığı anda, koordinat tabanlı veri işlenmiş şekilde sistem üzerinden önümüze geliyor” dedi.

 

VATANDAŞ İSYANDA
Ancak özellikle sosyal medyada artana tepkiler dikkat çekiyor. Sık sık şehrin hemen hemen tüm bölgelerinden sinek başta olmak üzere artan haşerelere karşı tepkiler yükselirken, vatandaşlar yeterli çalışma yapılmamasından şikayet ediyor. Sıcak yaz günlerinde halk sağlığını tehdit eden haşerelere karşı daha etkin mücadele yapılmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin kaynakları verimli kullanmasını istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber