İTHAL HAYVANLARDA HASTALIK İDDİASI GERÇEK DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTHAL HAYVANLARDA HASTALIK İDDİASI GERÇEK DEĞİL!


 

Brezilya’dan ihraç edilerek Mersin Limanı’na gelen hayvanlarda hastalık olduğu iddiası yetkililerce yalanlandı.

HEDİYE EROĞLU

Et ve Süt Kurumu için Brezilya’dan 16 bin 500 adet büyükbaş hayvan ithal edildi. İthal edilen 16 bin 500 hayvanı taşıyan Panama bandıralı M/V NADA isimli gemi, 20 Ekim’de Tekirdağ’daki Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Limanı’na yanaştı. Gemi, Tekirdağ TDİ limanındaki hayvan nakliyesinin ardından geriye kalan 5 bin 211 hayvanı tahliye etmek için Mersin Limanı’na 26 Ekim’de ulaştı.
Ancak Mersin Limanı’na yanaşan gemide bulunan hayvanların hastalıklı olduğu ve hatta bu iddianın üzerine Mersin Valiliği’nin harekete geçtiği ve hayvanların tahliyesini durdurarak inceleme başlattığı öne sürüldü.

HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Ancak iddialar asılsız çıktı! İddialar üzerine Liman Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, Mersin Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü’nden detaylı bir bilgi aldı. Müdürlük iddiaları doğrulayacak bir bulguya rastlanmadığı ve gerekli evrakların eksiksiz mevcut olduğu bilgisini verdi. 
Yetkililerden alınan bilgiye göre; hayvanların ithalatı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca görevlendirilen veterinerleri Brezilya’ya giderek, ithal edilecek hayvanları belirledi. Seçilen hayvanlar için uluslar arası sağlık sertifikası düzenlendi ve hayvanlar gemilere yüklenerek 20-25 gülük yolculuğun ardından Türkiye’ye geldi. Gemi yanaşmadan önce tekrar kontrol belgesi düzenlenirken, 3 veteriner de gemiye çıkarak hayvanlarda inceleme yaptı. Ayrıca hayvanların seçilen hayvanlar olup olmadıkları kulaklarına takılı çipler aracılığıyla kontrol edildi. Daha sonra hayvanların tahliyesine izin verildi. 
Et ve Balık Kurumu’nun Adana, Yozgat ve Ankara Sincan’daki ilgili birimlerine teslim edilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA