Türkiye’nin 321 km ile en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Susanoğlu sahilinde şezlong satışı yapan işletmenin plajda oturanların üzerine kum atarak kaldırmaya zorlaması sahillerdeki işgali gözler önüne serdi!
Hediye Eroğlu
Mersin sahillerindeki işgal ve işletme mağduriyeti artarak devam ediyor! İşgaller nedeniyle vatandaşlar sahilleri kullanamaz hale gelirken, işletmelerin her geçen gün doz arttırdığı eylemleri fiziki müdahalelere dönüşüyor!
Son olarak 321 km ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Zilifke ilçesinde bulunan ve yaz aylarında denize girilen en yoğun bölgelerden biri olan Susanoğlu sahilinde şezlong satışı yapan işletmenin plajda oturanların üzerine kum atarak kaldırmaya zorlaması tepki çekti!
KÜREKLE VATANDAŞLARIN ÜZERİNE KUM FIRLATTI
İddiaya göre, halka açık plajda oturan vatandaşlar çevreyi kirletmedikleri halde “çöp atıyorsunuz” denilerek uyarıldı. Ardından işletme çalışanı olduğu öne sürülen bir kişi, “Şezlongların kirasını ben ödüyorum” diyerek vatandaşların bulundukları alandan kalkmasını istedi.
Tartışmanın büyümesi üzerine elindeki kürekle vatandaşların üzerine kum fırlattı.
Vatandaşların tepki göstermesi üzerine işletme çalışanlarının sahile gelerek vatandaşın üzerine yürüdüğü öne sürüldü.
JANDARMADAN MÜDAHALE
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Susanoğlu Sahili'nde yaşanan olayda, iddiaya göre vatandaşları sahilden çıkarmaya çalışan ve sahili kendilerine aitmiş gibi kullandıkları öne sürülen bazı işletme çalışanlarına jandarma ekipleri müdahale etti.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, yaşanan gerginliğe müdahale ederek olaya karıştığı belirtilen kişileri yakaladı. Müdahalenin ardından sahilde güvenlik sağlanırken, vatandaşlar kamuya açık plajı kullanmaya devam etti.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yetkililer kamuya açık sahillerin tüm vatandaşların ortak kullanım alanı olduğunu vurguladı. Olayın detaylarının yapılacak incelemenin ardından netlik kazanması bekleniyor.
VATANDAŞ SAHİLLERİ KULLANAMAZ HALE GELDİ
Yaşananlar Mersin sahillerindeki işgali de gözler önüne serdi. Özellikle yaz aylarında nereden geldiği belli olmayan işletme adı altında sahillerde alan kapatıp, etrafı çevirerek şezlong kiralayan kişilerin artan sayısı halkı tedirgin etmeye başladı. İşgaller nedeniyle vatandaşlar sahilleri kullanamaz hale gelirken, işletmelerin her geçen gün doz arttırdığı eylemleri fiziki müdahalelere dönüşüyor!