Gülnar’da tarımsal sulama projesi hayata geçirildi


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde hayata geçirilen tarımsal sulama projesiyle Karasu mevkisindeki su kaynağı, Kuskan Mahallesi’ne ulaştırıldı.

Gülnar Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kuskan Sulama Kooperatifi işbirliğiyle yürütülen proje tamamlandı. Bu kapsamda, Karasu mevkisindeki su kaynağı, kurulan 3 kademeli pompa sistemiyle Kuskan Mahallesi'ndeki sulama havuzlarına ulaştırıldı. Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, yaptığı açıklamada, suyun çok ciddi bir kot farkı aşılarak mahalledeki havuzlara taşındığını ifade etti.

Projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Önge, şunları kaydetti:

"Çok ciddi bir mühendislik çalışması gerçekleştirdik. Kurduğumuz 3 kademeli pompa sistemi, bir ana havuz ve iki aktarma havuzu vasıtasıyla Karasu suyunu Kuskan'a taşıyoruz. Tamamen tarımsal kullanım amacıyla çiftçilerimizin hizmetine sunduğumuz bu su sayesinde, Kuskan Mahallemizin 100 yıllık tarımsal üretimini şaha kaldıracağız."

Kuskan Sulama Kooperatifi Başkanı Muharrem Çolak da sulama sisteminin tüm mahalleye hayırlı olmasını diledi. (aa)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber