‘KORONER ARTER’ HASTALARINA UMUT OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘KORONER ARTER’ HASTALARINA UMUT OLACAK!


 

Yeni Koroner Anjiyografi Ünitesi açıldı!

Yaygın bir hastalık olan koroner arter hastaları açısından çok önemli olan Koroner Anjiyografi Ünitesi, 4 milyon TL’lik yatırım ile MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hizmete açıldı, 

Haber Merkezi 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, yeni Koroner Anjiyografi Ünitesi açıldı. Hastanenin ikinci anjiyografi merkezi niteliği taşıyan ünite, 10 adet yatak ve 2 adet koroner anjiyografi odasını bünyesinde barındırıyor. En üst teknolojiyle donatılan Koroner Anjiyografi Ünitesi, özellikle bölgemizde yaygın olarak görülen 'koroner arter' hastalığının tedavisinde, hastalara umut olacak. 
Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'na bağlı Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin açılışına; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, bazı dekan ve müdürler ile çok sayıda akademik ve idari personelin katılımıyla yapılan açılışta ilk olarak Anjiyografi Ünitesi'nin yapım sürecini anlatan bir fotoğraf gösterimi sunuldu.

YAYGIN BİR HASTALIK!
Açılışta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, "Kardiyoloji Anabilim Dalı benim yuvam" diyerek merkezin, yaygın bir hastalık olan koroner arter hastaları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de teknolojisi bakımından benzer merkezlerin az sayıda olduğunu, bölgede ise hemen hemen böyle bir yer olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu üniteyi, yaklaşık 4 milyon lira bütçeyle yaptırdık. Hastane bütçesi dışında bir bütçe kullanmaya özellikle dikkat ettik ki; iç işleyişi bozacak bir durum olmasın. Şimdi artık birden fazla koroner anjiyografi cihazımız oldu. Artık hastalarımızı hiç bir aksama olmadan alabileceğiz. Allah muhtaç etmesin, ama muhtaç olduğumuzda da güvenecek bir merkez var artık. Önce Mersinimize, sonra vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun."

YER KÜÇÜK AMA YATIRIM BÜYÜK
Anjiyografi Ünitesi'ne sunduğu katkılar için Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya bir şükran plaketi sunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Özcan da aslında küçük bir yer gibi görünen Anjiyografi Merkezi'nin olağanüstü yüksek bütçeli ve yüksek teknolojili bir ünite olduğunu ve Türkiye'de örneğinin az bulunduğunu söyledi. Koroner arter hastalığının dünyada ve Türkiye'de ölüm oranları bakımından birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Özcan, "Hastalığın tedavisine yönelik en önemli parametrelerden biri koroner anjiyografidir. Bizler yeni açılan bu üniteyle Mersin'in ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Hastanemizi her geçen gün daha da ileriye götürmeye gayret gösteriyoruz. Bize verdiği desteklerden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Başhekimimiz Prof. Dr. Meltem Nass Duce olmak üzere tüm idarecilerimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Meltem Nass Duce da Prof. Dr. Türkay Özcan'a katkılarından dolayı bir plaket takdim etti.
Ardından Anjiyografi Ünitesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Merkezde gerçekleştirilen ilk anjiyo ameliyatı da Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof. Dr. Türkay Özcan ve ekibi tarafından yapıldı. 55 yaşındaki kadın hastaya uygulanan anjiyo sonrası, hastanın sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA