“SİYASETİN STATİĞİNE KARŞI SANAT VE EDEBİYATA İHTİYACIMIZ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SİYASETİN STATİĞİNE KARŞI SANAT VE EDEBİYATA İHTİYACIMIZ VAR”


 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, bu yıl ilki düzenlenen “Akdeniz Kitap Günleri” başladı. Etkinlikte cezaevindeki barış savunucusu yazarlar, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a selam gönderildi.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi'nce, “İnsan Okur, Kitap Korur” sloganıyla 27-30 Ekim arasında düzenlenen Akdeniz Kitap Günleri, törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Akdeniz Belediye meydanında gerçekleştirilen açılışa, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun yanı sıra yayınevi yöneticileri ve yazarlar, Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih, Bedrettin Gündeş ve Hakim Baykara, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 30 Ekim tarihine kadar ziyarete açık kalacak kitap fuarına katılan yayınevleri ise şunlar: "ALFA, ARAM, AVA, BELGE, CAN, CEYLAN, DOĞAN, EKİN, EVRENSEL, GERGEDAN, HİVA, İLETİŞİM, J&J, JİNEOLOJİ, KALKEDON, NEMESİS, METİS, TUTKU, MORİ, NA, TEYN, PEYWEND SEL, SİTAV, , SINIRSIZ, NUBİHAR, VATE."

ZAMANINDA BİR ETKİNLİK...
Törende ilk olarak söz alan Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih, Akdeniz Kitap Günleri'nin ilkini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Etkinliği, Mayıs ayı içerisinde yapmayı planladıklarını kaydeden Gençtarih, “Ancak bazı kitapevlerimizin aynı tarihlerdeki yoğun programı nedeniyle etkinliğimizi Ekim ayına erteledik. Ülkemizin ve Ortadoğu’nun içinde bulunduğu şiddet sürecinde, çok da doğru yerinde ve zamanında bir etkinlik yaptığımızı düşünüyoruz. Bu kitap günlerinin kitapseverlerle buluşmasında emeği geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze ve personeline, ayrıca bizimle ortak çalışma yürüten Kürt Yazarlar Derneği'ne teşekkür ediyoruz. Umarım ki bilginin sadece televizyonlardan alınabileceğinin düşünüldüğü şu günlerde kitap günleri iyi bir amaca hizmet edecektir” diye konuştu.

“SİYASETİN STATİĞİNE KARŞI SANAT VE EDEBİYATA İHTİYACIMIZ VAR”
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da konuşmasında, Akdeniz Kitap Günleri'ne katılım gösteren herkese teşekkür etti. Yazarların akademisyenlerin, gazetecilerin cezaevlerine konulduğu bugünlerde tekçiliğin dayatıldığını ve tüm muhalif ses ve kesimlerin susturulmaya çalışıldığının altını çizen Eş Başkan Mutlu, “Tam da böylesi bir zamanda, ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlk olmanın ve küçük bütçelerle yapılmanın yaratabileceği eksiklikler mutlaka olacaktır. Zaman içinde bunları da telafi edeceğiz. Bu vesile ile sadece barış isteyen ve bu nedenle cezaevine konan iki kadın yazarımız; Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ı bir kez daha buradan selamlamak istiyorum. Aslında bugünlerde tam da okumaya düşünmeye sorgulamaya ihtiyacımız var. Büyük fuarlarda yapılan bu tür bir etkinliğe Mersin’den ulaşmak çok zor. Kitap Günleri etkinliğinin yapıldığı Akdeniz Belediyesi Meydanı, her kesimden insanımızın kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada bulunuyor. Bizler, dezavantajlı grupların da okumasını, düşünmesini; edebiyata, kültüre ve sanata dair duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerini istiyoruz. Düşünce dağarcığımız tek olmamalıdır. Gazete ve televizyonların susturulduğu bu dönemde, sivil bir ortama ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kitap düşündürür, sorgulatır. Bizi insan yapan en önemli değerlerden biridir. Bundan kaçmamak ve korkmamak gerekir. Farklı şairleri, düşünceleri ve duyguları hep bir arada okuyabilmeliyiz. Sanat, hepimizi birleştiren ve barış isteyen bir duygudur. Siyasetin statikliğine karşı sanata, resme, edebiyata çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 
Eş Başkan Yüksel Mutlu, daha sonra beraberindeki konuklarla birlikte yayınevlerinin açtığı stantları tek tek dolaştı. Çok sayıda kitap alan ve hediye eden Eş Başkan Yüksel Mutlu, açılışa katılan yazarlarla da sohbet etti, kitaplarını imzalattı. Akdeniz Kitap Günleri, Şükrü Erbaş, Mehmet Özer ve Osman Ergin'in katıldığı şiir dinletisi ve söyleşi ile belediye konferans salonunda devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA