Et alırken işletme numarasına bakmayı ihmal etmeyin


 

Haber Merkezi

 

Sık sık tırnaklı et ürünleri skandalları ile anılan Mersin’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri işletmelere yönelik denetimlerini arttırarak sürdürüyor.

İl Müdürlüğü gıda kontrolörleri, vatandaşların güvenilir ve hijyenik gıdaya ulaşabilmesi için et ve et ürünlerine yönelik kontroller ve işletme onay denetimleri kapsamında denetimde bulundu.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında; hayvansal ürün işleyen, üreten, parçalayıp satışını yapan tüm işletmelerin "İşletme Onay Belgesi" alma zorunluluğu bulunurken ekipler, tüketicilere satın aldıkları et ve et ürünlerinde bakanlıkça onaylanmış işletme numaralarının bulunmasına özen gösterme çağrısı yaptı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber