Haber Merkezi
CHP Genel Merkezi'nde “mutlak butlan” kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve gelmesi ile taşlar yerinden oynadı.
CHP’de Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu yönetimi arasında ki kavgada taraf olanlar ile ihracı istenen belediye başkanları nedeniyle Mersin siyasetinde hararetli günler yaşanırken bomba bir iddia daha gündeme geldi.
Siyasi kulislerde CHP’nin Mersin’de yeniden yapılandırılacağı görüşleri öne çıkarken siyasetin önemli isimlerinden eski Kültür Bakanı İstemihan Talay’dan, Kılıçdaroğlu ile buluşma hamlesi geldi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Talay’ın, bu kritik görüşmesi, yerel dengeleri derinden sarstı.
İSTEMİHAN TALAY SAHAYA MI İNDİ?
Kurultaya hazırlık sürecinde Mersin teşkilatında İstemihan Talay’ın etkin rol alacağı iddiaları gündeme gelirken kulisler hareketlendi. Kulislerden sızan iddialara göre; Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Kılıçdaroğlu’nun direktifleriyle Mersin örgütünü sil baştan yapılandırmak için düğmeye bastı. Talay’ın, DSP’li Yalçın Bodur ve CHP eski İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile kritik bir koordinasyon trafiğine girdiği konuşuluyor.
ESKİ VEKİLLERDEN YOL HARİTASI HAMLESİ!
Öte yandan iddiaya göre CHP eski Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve İsa Gök de parti içi muhalefet ve etkili isimlerle temaslara başladı. Yeni kurulacak Mersin yönetiminin yol haritası için kulisler hareketli!
İstemihan Talay ve bazı eski siyasetçilerin aktif temaslara başladığı iddiaları parti kulislerini hareketlendirdi.
CHP’de genel merkez düzeyindeki kurultay süreci ilerledikçe, yerel örgütlerdeki hareketliliğin de artması bekleniyor.
YERELDEKİ GERİLİM ANKARA'YA YANSIDI
Öte yandan Talay iddialarının gündeme gelmesi ‘yereldeki gerilim Ankara’ya yansıdı’ yorumlarına neden oldu.
Mersin’de partiyi dizayn etmekle eleştirilen ve muhalifleri teşkilatlardan uzaklaştırırken kendine yakın isimleri belediyede üst düzey görevler ile yükselten Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Talay hamlesi karşısında da sessizliğini korudu.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in ise Özgür Özel’i desteklemesi sonrası disipline sevk edilmesine sessiz kalan Seçer, Talay hamlesi karşısında da sessiz kaldı.
Mersin’de İstemihan Talay Caddesi’nin ismini değiştirmek isteyen ancak hukuk mücadelesini kaybeden Seçer’e karşı genel merkezdeki değişim rüzgarının Mersin’e etkisi merak le bekleniyor.