İŞÇİLERDEN SUÇ DUYURUSU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLERDEN SUÇ DUYURUSU!


 

Önceki gün e-devletlerine yasadışı olarak girilen ve sendikalarından istifa ettirilen Disk/Genel-İş Sendikası’nda örgütlü 4 işçi suç duyurusunda bulundu.

SONER AYDIN

Mezitli Belediyesi’nde Mart ayında başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi Disk’e bağlı Genel-İş ve Türk-İş’e bağlı Belediye-İş arasında görüşmelerde söz sahibi olmak için üye çalışmalarını sürdürüyor. 94 işçinin bulunduğu belediyede 47+1 üyeye sahip olan sendika görüşmelerde yetki sahibi olacak. Geçtiğimiz yıllarda görüşmelerde tek yetkili Belediye-İş iken bu dönem Disk de üye çalışması yaparak, görüşmelerde söz sahibi olmak istiyor. 1 Kasım’da sona erecek üye çalışmaları öncesi her iki sendikada yetkinin kendilerinde olduğunu iddia ediyor. 
“İŞÇİLER GENEL-İŞ’E YETKİ VERDİK”

Sendikalar arasında üye çalışmaları ve propaganda devam ederken, önceki gün Genel-İş Sendikası’nda örgütlü 4 işçinin bilgileri dışında e-devlet şifreleri ele geçirildiği ve sendikalarından istifa ettirildiği ortaya çıkmıştı. Yasadışı olayın farkına varan işçiler sendika ile görüştükten sonra Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından gazetemize konuşan işçilerden Mustafa Başer söz konusu işlemin 15-20 dakika içersinde yapıldığını belirterek, “Mersin’de Belediye-İş Sendikası’na üye iken 30 Eylül’de istifa edip Genel-İş Sendikasına üye oldum. Ancak, 7 Ekim’de bilgim dışında e-devlet hesabıma girilerek Genel-İş Sendikası üyeliğim sonlandırılmış Belediye-İş Sendikası’na geçişim yapılmış, ardından bu sefer Belediye-İş üyeliğim sonlandırılarak Genel-İş Sendikasına üyeliğim yapılmış. Bu işlemi yapan yada yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz toplu iş sözleşmesi görüşmelerde Genel-İş’e yetki verdik. Bizleri görüşmelerde onlar temsil edecek. Sendikamızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ İŞÇİNİN HAKLARINI SAVUNMAK”    

Mezitli Belediyesi’nde Mart ayında başlayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi örgütlenme çalışmalarına başladıklarını belirten Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy amaçlarının işveren karşısında işçinin hakkını savunmak olduğunu söyledi. Görüşmelerde yetki sahibi olacak sendikanın 1 Kasım’da belli olacağı için bir ay öncesinden üye çalışmalarının sona ermesi gerektiğini kaydeden Göksoy, “30 Eylül itibari ile biz Genel-İş olarak yeterli sayıya ulaştık. Ancak 7 Ekim’de birileri sendikamızda örgütlü 4 işçinin e-devlet şifrelerini ele geçirmiş ve e-devlet üzerinden sendikamızdan istifa ettirilip, daha önce görüşmelerde yetkili olan Belediye-İş’e üye yapılmış, ardından tekrar sendikamıza üye yapılmış. Tabi böylece biz 4 üye kaybetmiş oluyoruz. Bizim amacımız üye sayımızı arttırmak değil işçi arkadaşlarımızdan gelen talep üzerine görüşmelerde söz sahibi olarak işçinin hakkını savunmak” diye konuştu. 

Öte yandan söz konusu sendika Belediye-İş’ten konuyla ilgili herhangi açıklama gelmemesi soru işaretleri yarattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA