MEZİTLİ’DE SENDİKA KRİZİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE SENDİKA KRİZİ!


 

İşçilerin e-devlet üzerinden sendikaları değiştirildi

Mezitli Belediyesinde çalışan Disk/Genel-İş’te örgütlü 4 işçinin e-devletlerine girilerek sendikadan istifa ettirildiği ortaya çıktı. 

SONER AYDIN

Mersin’de Mezitli Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi(TİS) öncesi belediyede örgütlü iki sendika Disk/Genel-İş ve Türk-İş’e bağlı Belediye-İş arasında yetki krizi kriz yaşanıyor. Her iki sendika da çoğunluğun kendilerinde olduğunu söyleyerek, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yetki sahibi olduğunu öne sürüyor. Sendikalar arasındaki tartışma sürerken Disk/Genel-İş’te örgütlü Solmaz Dizkara, Güven Gölpınar, Mustafa Başer ve Hasan Tok isimli 4 işçinin e-devletleri üzerinden önce sendikalarından istifa ettirilip Belediye İş’e üye yaptırıldığı, ardından tekrar Disk'e üye yapıldığı ortaya çıktı. Söz konusu uygulamanın arından Mezitli Belediyesi önünde işçilerle bir araya gelen DİSK/Genel-İş şube başkanı Kemal Göksoy toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yetkinin kendilerinde olduğunu söyledi.
“TİS YETKİSİ BİZDE”

Mezitli Belediyesi’nde Mart ayında gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi öncesi yaptıkları üye çalışması ile görüşmelerde yetkiyi aldıklarını ancak bazı kimselerin bunun önüne geçmek amacıyla 4 işçinin haberleri olmadan e-devlet şifreleri üzerinde hukuksuz bir şekilde sendikadan istifa ettirildiğini dile getiren Göksoy, “Mezitli Belediyesi’nde Mart ayında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. Daha önce belediyede örgütlü Belediye-İş sendikası görüşmelerde söz sahibi idi ama bu dönem biz de örgütlenme ve üye çalışmamızı yaparak görüşmelerde yetki sahibi olmak istedik. Görüşmelerde söz sahibi olabilmek amacıyla yeterli üye sayısına ulaştık. Süreç 1 Kasım’da sona eriyor. Ancak daha önce yetkili olan sendika hem sendikamız üzerinden çeşitli spekülasyonlar yaratarak hem de işçilere psikolojik baskı yaparak üye sayımızı düşürmeye çalışıyor. Son olarak Perşembe günü 4 üyemizin e-devlet şifreleri ele geçirilmiş ve bilgisi dışında sendikamızdan istifa ettirilip, Belediye-İş’e üye yapılmış. Ardından işçilerimiz yeniden Disk’e üye yapılmış. Böylece üye sayımız düşürülmeye Belediye-İş’in ise üye sayısı arttırılmaya çalışılmış. Biz burada işçilerimizin yanındayız. İşçinin hakkını savunmak için örgütlenme faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

“SENDİKAMIZIN YANINDAYIZ”
E-devlet şifreleri ele geçirilen ve sendikalarından istifa ettirilen işçiler ise yapılanın yasa dışı bir uygulama olduğunu ve konuyla ilgili mahkemeye başvurduklarını söyledi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine kendilerini temsil etmeleri için Disk’e üye olduklarını ve sendikalarına sahip çıktıklarını belirten işçiler, “Yapılan her türlü baskıya ve hileye rağmen sendikamızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA