MARİNA’DAN YANIT: PARASI OLAN GELSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARİNA’DAN YANIT: PARASI OLAN GELSİN!


 

Mersin Marina’dan 10 TL otopark ücreti tepkisine yanıt: “Daha elit müşteri için yönetim böyle uygun gördü!”

SONER AYDIN

Mersin’in Doğu Akdeniz yat turizminden pay alabilmek için uzun yıllar uğraşıp hayata geçirdiği ancak bu gün alışveriş merkezinden öteye gitmeyen türde bir hizmet veren Mersin Marina’daki 10 TL otopark ücreti tartışması büyüyor.
Mersin’de 2011 yılında hizmete açılan ve içerisinde yaklaşık 160 araçlık otopark bulunan otoparkın ücretli hale getirilmesine ilişkin, işletme yönetimi gazetemize konuştu. Marina yetkilileri, uygulamanın yönetimin kararı olduğunu belirterek, buradaki amacın; müşteri portföyü çıtasını yükseltmek olduğunu bildirdiler. 
‘Daha özel ve elit’ müşterilerin marinayı tercih etmesi ve onların rahatı için bu uygulamaya başvurulduğunu açıklayan marina yetkilileri, karardan vazgeçilmeyeceğinin de altını çizdiler.

“İŞLERİMİZ YÜZDE 40 DÜŞTÜ”
Yaklaşık bir hafta önce otoparkın ücretli hale getirilmesinin ardından işlerinde azalma olduğunu belirten İbrahim Demirtaş isimli işletmeci, “Son günlerde işlerimizde yaklaşık yüzde 40 düşüş yaşandı. Yaşanan bu düşüşün havalardan mı yoksa otoparktan mı kaynaklandığını bilemiyorduk, ancak havalar normal seyrinde devam ediyor. Otoparkın ücretli hale getirilmesi ile birlikte düşüşün otoparktan kaynaklandığını gördük. Uygulamadan hem biz hem de müşterilerimiz mağdur oldu. Otoparka ücret ödemek zorun kalan müşterilerimiz uygulamayı bize şikayet ediyor. Otoparka ücret ödemek istemeyen müşterilerimiz ise yaklaşık araçlarını yaklaşık 200 metre uzağa park etmek zorunda kalıyor” dedi. 

“GİR-ÇIK 10 TL”
Kendilerinden ve işletmelerine mal getiren şirket araçlarından dahi ücret alındığını belirten başka bir işletmeci ise, “İşletmemize mal getirmek için gelen şirket araçlarından bile otopark ücreti alınıyor. Araçlar burada 10 dakika kalsa bile 10 lira alınıyor. Böyle olunca mal getiren şirketler araçlarını otoparkın dışına park edip, işletmemize mal taşımak zorunda kalıyor” diyerek uygulamaya tepki gösterdi. 
Uygulamaya dair muhatap bulamadıklarını, sistemin böyle işleyeceği cevabını aldıklarını dile getiren işletmeciler, işlerinin büyük ölçüde sekteye uğradığını belirterek, uygulamanın bir önce kaldırılmasını istedi.

“UYGULAMAYA TEPKİ YAĞDI”
Marina içindeki ücretli otopark uygulamasına tepki yağdı. Uygulamanın kraldan çok kralcılık olarak değerlendiren Mersinliler, “Mersinin yönetimi deve misali her yanı eğri büğrü! Yüreğine sağlık Başkan”, “Bu kentin sahibi yoookkk”, “Nasıl bir anlayış... Hangi kriterlere göre yapılmış. Her hangi bir olağan üstü olumsuzluklarda önlemleri var mı? Birde buradan bakmak gerekiyor”, “Tapusuz mülk..belediye elleyemiyor..kim bu adamlar kraldan kral” yorumunda bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA