AKDENİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PEŞİNDE


 

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Yönetmeliği’nin revize edilmesine karar veren Akdeniz Belediye Meclisi, liman bağlantısı ile Bahçeli kavşağına kadar olan bölgede, imar planları ile imar yollarının uyumsuz kesimleri için 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatını da onayladı.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısının 2’nci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan Meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özeti görüşüldü. Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine;  2017 yılında Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan, 2017 Mali Yılı Ücret, Vergi, Resim ve Harç tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, yine komisyondan geldiği şekliyle onaylanarak yürürlüğe girdi. 
Meclis gündeminde yer alan 2017 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili gündem maddesindeki tüm komisyon raporlarının onaylanmasının ardından aynı yıla ait Akdeniz Belediyesi Bütçesinin görüşmelerine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda 122 milyon 400 bin lira tutarındaki gelir bütçesi ve aynı miktardaki gider bütçesi, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi. 
Bir sonraki gündem maddesinde bulunan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bütçesindeki 07.1.9.90-Diğer ekonomik tertibindeki 4 milyon 102 bin lira kullanılabilir ödeneğin, Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu kabul edildi. Akdeniz Belediyesi zabıta memurlarına, 2017 yılı için fazla mesai ücretinin tespitini içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu onaylandıktan sonra, Şevket Sümer ve Güneş Mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve imar planlarında emsalli imar adalarında yapılacak Revizyon İmar Planı çalışmalarını içeren İmar ve Çevre Komisyon Raporları da oybirliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 10’uncu maddesinde yer alan, Kürkçü Mahallesindeki bir taşınmaza ait plan tadilatının, Danıştay kararları doğrultusunda imar planlarına işaretlenmesi ile ilgili teklif, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Yine Evci Mahallesindeki bir taşınmaza ait uygulama imar planı teklifi ile ilgili İmar, Çevre ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları Raporları onaylanarak yürürlüğe girdi. 
Gündemin 12’nci maddesindeki Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Yönetmeliğinin revize edilmesi ile ilgili Eğitim Kültür Komisyonu Raporu, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Mersin Adana Devlet yolu güzergahında, Liman bağlantısı ile Bahçeli kavşağına kadar olan bölgede, imar planları ile imar yollarının uyumsuz kesimleri için 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı ile ilgili İmar ve Çevre Komisyon Raporu da Meclis üyeleri tarafından onaylandı. Temenni ve öneriler bölümünün ardından bir sonraki meclis birleşiminin 1 Kasım 2016 saat 11.00’da yapılmasına karar verildi ve toplantı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA