DENİZDEN DAHA ÇOK FAYDALANMALIYIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZDEN DAHA ÇOK FAYDALANMALIYIZ!


 

İş dünyası; deniz kenti Mersin’in, denizden daha çok faydalanması gerektiğine dikkat çekti.

 Mersin’in sahillerine tekrar kavuşmasını istediklerini vurgulayan Murat Çalışkan, ardından bu plajlarda her 500 metrede bir beach oluşturulup kiraya verilerek kente ekonomik bir girdi sağlanabileceğine dikkat çekti. 

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, şehir içindeki sahil şeridinin plaja dönüştürülerek deniz kenti Mersin’de halkın denizden daha çok faydalanmasının önünün açılması gerektiğini söyledi. Hilton’dan başlayarak Soli’ye kadar olan bölümün tamamının park olduğunu ve bu parkın oluşabilmesi için denizin kayalarla doldurulduğunu anlatan Çalışkan, “Parkın önünün kumsala dönüştürülmesi hem Mersin’i eski dokusuna kavuşturacak hem de denizin nefes almasını sağlayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

DENİZ ARTIK NEFES ALAMIYOR!
Mersin’de artık denizin nefes alamamaya başladığına, açıklardaki denizin rengi ile kıyı şeridinin renginin farklı olduğuna dikkat çeken Çalışkan, şu önerileri getirdi: “Sahil şeridine dökülen taşların açığa taşınması ile alt tabakada yer alan kumlar süzgeç görevi görecek ve denizin temizlenmesine de katkı sağlayacaktır. Ardından denizlerde yapılacak denetimlerin artırılması ile birlikte gemilerin açıklarda atıklarını boşaltmasının önüne geçilip, arıtma tesislerinin de etkisiyle birlikte şehir içinde sahillerde halkın denize girmesine imkân tanınabilecektir. Mersin’e görsel açıdan da büyük bir üstünlük sağlayacak bu projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

“MERSİN, SAHİLLERİNE TEKRAR KAVUŞMALI”
Mersin’in sahillerine tekrar kavuşmasını istediklerini vurgulayan Murat Çalışkan, ardından bu plajlarda her 500 metrede bir beach oluşturulup kiraya verilerek kente ekonomik bir girdi sağlanabileceğine de dikkat çekti. Bu sayede Mersin halkının ya da gelecek turistlerin kent içinden denize girebileceğini, arkadaki parkta yürüyüşünü yapabileceğini belirten Çalışkan, “Kentte yaşayan kişiler olarak sahile vuran dalga seslerini özledik” ifadelerini kullandı.
Yapılacak bu uygulamanın sahil şeridinde yer alan restoranlara, çay bahçelerine ve evlere ekonomik değer katacağını da kaydeden Çalışkan, bunun İspanya’da da örnekleri bulunduğunu ve kentin sahil şeridindeki evlerin büyük bir bölümünün bir süre sonra butik otellere dönüşmeye başladığını bildirdi. Çalışkan, turizm kenti Mersin’de de bu projenin önem taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA