NÜKLEERE ‘EVET’ DEYİP YENİLENEBİLİR ENERJİYİ KONUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERE ‘EVET’ DEYİP YENİLENEBİLİR ENERJİYİ KONUŞTU


 

Bu ne yaman çelişki?...

Haber Merkezi

Geçen hafta Akkuyu Nükleer Santrali’ne onay niteliğinde bir karar alınmasında önemli rol oynayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 25’incisi düzenlenen ‘Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji’ temalı, Sağlıklı Kentler Birliği’ne ev sahipliği yaptı. 
Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konferans; 13 belediye başkanı, birlik üyesi belediye temsilcileri, akademisyenler ve yaklaşık 200 katılımcı ile gerçekleşti. 

KOCAMAZ’DAN ‘KAYNAKLAR YOK’ OLUYOR AÇIKLAMASI!
Konferansın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha önce nükleere geçit vermeyeceğini beyan etmesine rağmen, onay veren meclis kararındaki etkisini adeta unuttu ve; herkes, her şey için sürdürülebilir bir yaşam standardı oluşturmanın yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile mümkün olduğunu ifade etti. 
Kocamaz, “Mevcut kaynakların gittikçe azalması, hatta tükenmesi, çevre kirliliği nedeniyle mevcut kaynakların kullanılabilirliğinin azalması, kaynakların kullanımında verimlilik artışını zorunlu hale getirmiştir. Biz bugün yenilenebilir enerji kaynaklarını konuşacağız ama aslında ele aldığımız temel konu, herkes ve her şey için sürdürülebilir bir yaşam standardı oluşturmaktır” şeklinde konuştu. 

TARTIŞMALI PROJEYE ÖDÜL
Öte yandan 25’inci Olağan Meclis Toplantısı’nın yapıldığı konferans, 2016 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulamaları Yarışması Ödül Töreni ve karbon salınımını hesaplayan üye belediyelere verilecek sertifika töreni ile devam etti. 2016 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulamaları Yarışması Ödül Töreninde 8 belediye ödüle layık görülürken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Evsel Katı Atıklardan Elektrik Enerjisi Üretilmesi Projesi ile Özel Jüri Ödülü'nü aldı. 
Ancak tartışmalı bu projeye ilişkin spekülasyonlar kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyo


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA