GENÇ İSTİHDAMINA AKADEMİ DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ İSTİHDAMINA AKADEMİ DESTEĞİ


 

DABB ve MEÜ işbirliğinde gerçekleştirilen ’AB İş Akademisi ve Genç İstihdamın Desteklenmesi’ projesinin ikinci etap eğitimleri 24 Ekim’de başlayacak. DABB Başkanı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "İlk etapta 60 asil kursiyerimize 612 saatlik genel beceri ve lojistik meslek

DABB ve MEÜ işbirliğinde bu yılın Mart ayında başlanan projenin ilk etap eğitimlerinde sona geliniyor. Bugün projenin 2. periyot eğitim programının tanıtım toplantısı düzenlendi. MEÜ Senato Binası'nda yapılan toplantıya MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, DABB Başkanı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile eğitim veren akademisyenler katıldı. Toplantıda ilk etapla ilgili bilgi veren Başkan Soner Çetin, MEÜ işbirliği ile gerçekleştirdikleri projeye Mart ayında başladıklarını söyledi. Proje kapsamında yürütme ekibi, teknik ekip ve izleme ekibi oluşturduklarını kaydeden Çetin, "Proje faaliyetlerinin tanıtımının sağlanması için 19 Nisanı 2016 tarihinde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledik. MEÜ web sayfasında kariyere portalına yönlendirme hizmeti vermek amacıyla web ara yüzü oluşturduk ve ABC kariyer portalını yayın hayatına başlattık. Projeye başvuru yapan 253 kursiyere seçici kurul tarafından mülakatlar gerçekleştirdik. 1. periyot kurs programımız için 60 asil, 20 yedek kursiyer belirledik. Kursiyerlere MEÜ Sosyal Bilimler MYO ve DABB Tece eğitim salonunda 612 saatlik genel beceri ve lojistik mesleki eğitim verdik. Birinci periyot kursumuza katılan 60 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak, proje ortağımız UND’nin desteğiyle stajlarına iş yerlerinde başladı. Katılımcılara eğitim süreci boyunca 10 Euro günlük ödendi. 10 günlük staj sürecinde de bu ödeme yapılıyor. Yine bu dönem içerisinde kariyer destek masası gönüllü grubu oluşturduk. Gruba gerekli eğitim bilgilendirme toplantıları yapılarak yeterlilik sağladık. DABB bünyesinde MEÜ’nün de desteğiyle kariyer destek masası kurarak genç işsizlere iş danışmanlığı hizmeti verdik. Proje kapsamında yer alan uygulamalarımızı web sitesinden duyurarak geniş kitlelerin hizmetten faydalanmasına imkan sağladık" diye konuştu.

PROJELERİN BAŞLAMASINDAN ZİYADE DEVAM ETTİRİLEBİLMESİ VE SONLANDIRILMASI ÖNEMLİ 
Rektör Ahmet Çamsarı ise Türkiye'de ve Mersin'de güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, DABB'ın da desteği ile çok güzel bir projeye başladıklarını söyledi. Projelerin başlamasından ziyade devam ettirilebilmesi ve sonlandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Çamsarı, "Projenin işe yaradığını görmek daha önemli. Biz yerel yönetimlerin öneminin farkındayız. Bu nedenle bize el uzatan yerel yönetimlere elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince birlikte çalışarak destek vermeye ve destek almaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu işbirliği yapıldığı şehre çok fazla şey kadar. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem YÖK Başkanımızın son 2 yıldır bir vizyon değişikliği ile üniversitelerin bulundukları illere ve bölgelere ışık tutan birer kurum olması gerektiği, konsept üniversite gerçeği, o bölgenin ihtiyaçlarına göre projelere yapılması gerçeği burada vücut buldu. Bunun en güzel örneklerinden biri bu projedir. Bu projenin geldiğimiz noktada güzel sonuçları var" şeklinde konuştu.

EĞİTİMLİ LOJİSTİKÇİLER GELİYOR
İkinci periyot eğitimleriyle ilgile de bilgi veren Çamsarı, "İkinci periyot eğitimleri 24 Ekim 2016’da başlayacak ve 3 ay sürecek. Lojistik sektörü alanında genel beceri ve lojistik mesleki eğitim programları üniversitemizin akademisyenleri tarafından bu grup mezunlarımıza uygulanacak. Çiftlikköy Kampüsü içerisinde ki Sosyal Bilimler MYO ve DABB Eğitim Salonu’nda bu eğitimler gerçekleştirilecek. Kalan 5 aylık dönemde tüm kursiyerlerimiz için 10 günlük bir stajda uygulanacak. Belirlenen 10 katılımcı Yunanistan’ın Atina kentinde lojistik alanında ayrı bir eğitim programına katılacak. Projenin yine son aşamasında Üniversitemizde, lojistik firmalarının katılacağı 2 günlük bir kariyer günlerini düzenlemeyi planlıyoruz. MEÜ olarak bu proje faaliyetlerinin daha sonra da devamı konusunda çalışmalarımızı başlattık, böyle bir niyetimiz var. Bu tür çalışmaları her zaman yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA