NÜKLEERİ ONAYLAYAN MHP’LİLERDEN ÇAĞDAŞLIK VURGUSU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERİ ONAYLAYAN MHP’LİLERDEN ÇAĞDAŞLIK VURGUSU!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın üstün gayretleri ile onaylanan ve nükleer santrale geçit veren Çevre Düzeni Planı’na yönelik eleştirilere yanıt veren MHP İl Başkanı Kılıç, “Bu planın modern ve çağdaş bir şehir yaratacağına, şehrimizin gelişmesine büyük katkı sunacağına inancımız tamdır” de

Haber Merkezi

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Büyükşehir Meclisi’nden ‘Nükleere onay’ niteliğinde çıkan karara yönelik tepkilere yanıt verdi. 
Mersin’in 1980’li yıllardan bu yana ve kontrolsüz, plansız bir kentleşme, sanayileşme süreci geçirdiğini ve hala da bu sürecin devam ettiğini söyleyen Kılıç, bu dönemde büyük ölçüde sanayi sektörünün yarattığı istihdam kaynakları sebebiyle devamlı göç alındığını vurguladı. “Kontrolsüz ve çarpık kentleşme, arkasından demografik entegrasyonun yarattığı sıkıntılar sebebiyle de henüz kendi kimliğini yaratamamıştır” diyen Kılıç, “Bölgenin deniz ve kara yoluyla ile Ortadoğu’ya açılan kapısı olma özelliği ve jeopolitik önemi bir türlü öne çıkarılamamış, Mersin; ne sanayi, ne turizm, ne tarım ve nede ticaret merkezi olmuştur. Bunun vebali elbette kentin dinamiğini oluşturan STK’lar ve bu şehri yöneten ve merkezi hükümete gönderdiği siyasetçiler olmuştur” dedi.

ÇEVRE DÜZENİ PLANI KISIR ÇEKİŞMELER VE RANT KAVGALARI NEDENİYLE BEKLİYORDU
Mersin’de 2004 yılından bu yana hazırlığı yapılan ilin imarının anayasası niteliğinde olan İl Çevre Düzeni Planı’nın ise bir takım kısır çekişmeler ve rant kavgaları sebebiyle bir türlü onaylanmadığını söyleyen Sebahattin Kılıç, dolayısıyla alt ölçekli planların da bir türlü hayata geçirilemediğini kaydetti, “Bu sebeple de ilçe ve büyükşehir belediyesi meclislerinde imar değişikliği talepleri gündemin çoğunu işgal etmektedir” diyen Kılıç, “İlgili yasalar gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Adana ve Mersini içine alan 2025 yılını projeksiyonlayan bir bölge planı niteliğinde 1/100 bin ölçekli Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’nı (Bölge Planı) hazırlayıp onaylamış ve hayata geçirmiştir. Bu planda, plan yapma ve onama yetkisi ilgili bakanlıkların uhdesinde olan alanları işaretleyerek, kalan diğer alanlarda plan yapma ve onama yetkisini Büyükşehir Belediyesi Meclisine bırakmış bulunmaktadır.
Mersin Büyükşehir Belediyemiz, şehrimizin imarının anayasası niteliğindeki İl Çevre Düzeni Planı’na büyük bir cesaret ve özveriyle neşter vurmak, yıllardır çözülemeyen bu sorunu halletmek üzere harekete geçmiş, yoğun çalışmalar sonucunda da ortaya şehrin dinamiklerinin taleplerini karşılayacak İl Çevre Düzeni Planını onaylayarak, hayata geçirmiş bulunmaktadır” diye konuştu. 

“NÜKLEERE ONAY YETKİSİ BAKANLIKTA”
Planın onaylanması sürecinde özellikle Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili eleştirilerin gündeme geldiğine değinen Kılıç, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin bulunduğu alanda Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir ölçekte plan yetkisi yoktur, yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Kaldı ki bu planda adı geçen ve eleştiriye konu olan,  Akkuyu NGS’in bulunduğu alan, 1974 yılında Deniz Baykal’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde nükleer güç santrali alanı olarak onaylanmış bulunmaktadır.
Bu plan çalışmaları sırasında planın paydaşları ilgili STK’lar ve kurumlar ile koordineli bir şekilde çalışılmış, Mersin’in gelişmesinin, sanayileşmesinin ve refahının önü açılmış bulunmaktadır. Bu planla arsa arzı önemli ölçüde arttırılmış, arsa maliyetleri düşürülmüş, konut edinmek isteyen vatandaşlarımıza daha düşük maliyetli konut edinmesinin önü açılmış bulunmaktadır. Şehrin imar rantından edinilecek gelirin mümkün olduğunca bu şehirde yaşayanlar insanlar arasında pay edilmesi sağlanmıştır.
Mersin Büyükşehir Belediyemiz, belediyeciliğin sadece;  kaldırım, yol yapmak, ağaç ve çiçek dikmek, yolcu taşımak olmadığını şehrimize kazandırdığı İl Çevre Düzeni Planı İle ispatlamış bulunmaktadır.

ÇAĞDAŞLIK VURGUSU
Arttık bundan sonra Mersin’in gelişmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Mersin’de yatırım yapmak, fabrika kurmak isteyen yatırımcıların önü açılmıştır. Bu planla yerli ve yabancı yatırımcılara iştigal konularına göre arsa tahsisindeki sorun ortadan kalkmıştır. Serbest Bölgenin alanı genişletilerek, yıllardır bekleyen yatırımcı taleplerine cevap verilmesi sağlanmıştır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın üstün gayretleri ile onaylanan bu planın, önümüzdeki yıllarda şehrin nüfus artışı ve sosyo ekonomik gelişmeleri dikkate alınarak, modern ve çağdaş bir şehir yaratacağına, şehrimizin gelişmesine büyük katkı sunacağına inancımız tamdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA