Silifke’de yanan sahalar ağaçlandırılıyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde 2025 yılında çıkan orman yangını sonucunda yanan ormanlık sahalardaki ağaçlandırma çalışmalarına ara verilmeden devam edildiği açıklandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yanan sahaların temizliğini müteakip İdaremiz iş makineleri toprak işleme yapmak üzere sahaya sevk edilmiş, kış döneminde de iş makinelerimizin verimli çalıştırılması sağlanarak, yanık sahaların büyük bir kısmında toprak işleme yapılarak dikime hazır hale getirilmiştir. Toprak işleme yapılan bazı yerlerde fidan dikimleri de yapılmıştır. Mevsim şartları uygun olduğunda 2026 sonbaharında fidan dikimlerine başlanacaktır. Toprak işlemeye uygun olmayan sahalarımızda ise tohum takviyesi de yapılmak suretiyle tohumlardan elde edilen fidanlar ile yeniden orman kurma çalışmalarımız devam edilmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber