Müziğin gücü engelleri aşıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müziğin gücü engelleri aşıyor


 

Mersin’de “Engelsiz Koro ve Orkestra” adlı projesi kapsamında 15 engelli genç müzik aşkına bir araya geldi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi, engelli vatandaşların toplumun bir parçası olduğunu hatırlatmak ve müzik sayesinde neler yapabildiklerini göstermek adına “Engelsiz Koro ve Orkestra” adlı projeyi başlattı.

Engelleri yıkmak adına müziği tercih eden 15 engelli genç, Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Engelsiz Yaşam ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelerek müzik eğitimlerine başladı.

Enstrümanları ile buluşan ve heyecanları gözlerinden okunan engelli gençler, eğitimi Mersin Büyükşehir Belediyesi sesli çalgılar ve koro eğitmenlerinden alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Manolya Karaoğlan projenin engellilere yönelik olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Karaoğlan, “Engelli vatandaşların aynı toplum içerisinde var olduklarını bazen unutuyoruz. Onlar da toplumun bir parçası. Sağlıklı vatandaşlar neye ihtiyaç duyuyorsa engelli vatandaşlarımız da bu gereksinimleri hissediyor. Aslında aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri konuşuyoruz. Müzik de bu ortak ifadelerden biri. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi olarak istedik ki engelli gençlerimiz düşüncelerini, hislerini içlerinden geldiği gibi müzikle bize aktarabilsinler. Biz bu gençlerin başarabileceklerine inanıyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Grup, eğitimleri tamamlandıktan sonra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sahne alarak mini bir konser verecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA