EJDER MEYVESİ İLK MEYVESİNİ VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EJDER MEYVESİ İLK MEYVESİNİ VERDİ


 

Toroslar Belediyesi’nin serasında yetiştirdiği tropikal bir meyve türü olan ejder meyvesi (pitahaya), bir yıl boyunca yapılan Ar-Ge çalışmalarının ardından çiçek açtıktan 20 gün sonra ilk meyvesini verdi.

Haber Merkezi

Çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik etmek amacıyla alternatif tarım çalışmalarına önem veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye serasını ziyaret ederek ilk ürününü veren ejder meyvesini dalından keserek, tadına baktı.
Meyvenin; kavun, kivi, muz ve şeftali tadını andırdığını belirten Başkan Tuna, yaptıkları arge çalışmalarıyla; ana vatanı Tayland ve Vietnam olan ejder meyvesinin (pitahaya), Mersin’de de yetiştirebileceğinin sonucunu aldıklarını ve meyvenin oldukça ilgi görmesinden dolayı Türk pazarında da yerini alması için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZA, EJDER MEYVESİNİN ÜRETİM AŞAMALARINI ANLATACAĞIZ”
Bölgenin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetiştirilebilecek ürünlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bununla ilgili bir ekip kurduklarını da vurgulayan Başkan Tuna: “Özellikle 6360 sayılı Büyükşehir yasasının çıkmasıyla bölgemizin alanı, 5 bin 200 hektardan, 108 bin hektara ulaştı. Bununla birlikte üretim yapılan alan miktarımızda fazlalaştı. Üretim yapılan yerlerde genelde üretilen ürünlerin çok fazla değerini bulamamasından dolayı Toroslar Belediyesi olarak kurduğumuz bir ekiple alternatif tarım üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ürün motifi hazırlıyoruz. Bölgemizin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünlerle ilgili arge çalışmalarımız devam ediyor. Onlardan bir tanesi de ejder meyvesidir. Ejder meyvesi, çok kısa zamanda ürüne dönebilen ve üretimi mümkün olan bir meyve türüdür. Tohumdan yaptığımız üretimde meyvenin iki yılda büyüdüğünün sonucuna vardık. Çelikleme yani dalından yaptığımız üretimle ise şuanda bine yakın fidemiz oluştu. Bunu vatandaşlarımıza öneri olarak getirmek istiyoruz. Bir ürünün geçirdiği süreci şöyle ifade edersek; üretim, ambalaj ve pazarlama. En iyi ürünü üretirsiniz, en güzel paketlemeyi yaparsınız ama pazarlama noktasında sıkıntınız varsa o ürün elinizde kalır. İşte ejder meyvesi çok fazla rağbet görmesinden dolayı pazar noktasında da sıkıntı olmayan bir üründür. Onun için bunu vatandaşlarımıza önermek ve üretim şeklini öğretmek anlamında yaptığımız bu arge çalışmasından elde ettiğimiz ürünümüz çiçek açtıktan 20 gün sonra olgunlaşarak ilk meyvesini verdi. Meyvemizi dalından keserek vatandaşlarımıza bu çalışmamızın sonucunu göstermek istedik. Vatandaşlarımızın da evlerinin önündeki arsada 500 ya da bin metrekarelik bir yerde ama sera ortamı içerisinde bu ürünü üretmesi mümkün. Bunu da vatandaşlarımıza anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Birkaç cins ürünle ilgili arge çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah üreten, ürettiğinin karşılığını alan ve ekonomik anlamda rahatlamış bir Toroslar ve Mersin oluşturmak istiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA