MSK, Karşıyaka’ya diş geçiremedi


 

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 24. hafta karşılaşmasında Mersin Spor Kulübü (MSK), deplasmanda karşılaştığı Karşıyaka’ya 92-87 yenildi.

Suat Özdal

 

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 24.hafta karşılaşmasında Mersin Spor Kulübü, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda Karşıyaka ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Fatih Arslanoğlu, Ziya Özorhon, Tolga Akkuşoğlu üçlüsü yönetirken, Mersin Spor karşılaşmaya Gabriel Olaseni, Antony Cowen, Paco Cruz, Jack White, Ergi Tırpancı beşiyle karşılaşmaya başladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan MSK dış atışlarla 16 sayılık farkı yakalayan taraf olurken, Karşıyaka periyodun son bölümlerinde karşılaşmaya ortak oldu ve periyot 21-31 MSK üstünlüğü ile sona erdi. Leon Apaydın 12 sayı katkısıyla ilk periyot öne çıkan isim oldu. İkinci periyotta Karşıyaka 2 dakika içinde baskılı oyunuyla skoru 28-31’e getirdi. Periyotun kalan kısmında hem iyi savunma hem de iyi hücum yapan ev sahibi ekip, devreye 55-42 önde girdi. Üçüncü periyot kıran kırana geçti. Carettalar bu periyotta sahadaki etkinliğini ortaya koyarken, aradaki farkı da eritti. Boyalı alanda Olaseni performansı ve Kartal Özmızrak üç sayılık basketiyle farkı 2 sayıya düşürüp skoru 74-72 getirerek final periyoduna girdi. Final periyodunun başında Alexandre Chassang 5 faulle oyun dışında kaldı. 3 dakika geride kalırken ev sahibi ekip 80-72’lik skorla üstünlüğünü ortaya koyarken hücumda Gabriel Olaseni art arda 2 faul yaparak 4. faule ulaştı. Maçın son dakikaları çekişmeli geçerken, maçı Karşıyaka 92-87 kazandı.

MSK'da Gabriel Olaseni Boyalı alanda verdiği mücadele ile 16 sayı, 15 ribaund 27 VP puanıyla öne çıkan isim olurken, Antony Cowen 9, Paco Cruz 13, Ergi Tırpancı 6, Jack White 12, Kartal Özmızrak 7, Leon Apaydın 15, Steven Coy Ehoch 2 sayı ile takımına katkı sağladı.

 

“BİR SONRAKİ MAÇA İYİ HAZIRLANACAĞIZ”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başantrenörümüz Carles Duran, “Her açıdan maça çok iyi başladık. İkinci çeyrekte kaybolduk; çok fazla hata yaptık ve çok kötü bir hakem yönetimine maruz kaldık. Kendimizi toparlayıp tekrar maça ortak olmayı başardık, son 2 dakikaya seçeneklerle girdik ancak hakemlerin neden takımımıza saygı göstermediğini anlayamıyorum çünkü son çeyrekte aleyhimize çok kötü kararlar verdiler. Birlikte çok çalışacağız ve taraftarlarımızla birlikte bir sonraki maça iyi hazırlanacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber