"MERSİN’İN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"MERSİN’İN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK"


 

Mersinde çevreciler 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı’nın mecliste görüşülmesi ve oylanması öncesi meclis üyelerini vicdani sorumluluğa davet etti.

HEDİYE EROĞLU/SONER AYDIN

Mersin’in kaderini belirleyecek 1/50 binlik Çevre Düzenleme Planı sonunda meclise geldi. Planın mecliste görüşülüp oylamaya sunulmasından önce Akkuyu Nükleer Santrali’nin planda işaretlenmemesi için çevreciler bir araya gelerek meclis üyelerine son kez çağrıda bulundu. Merkez postane önünde bir araya gelen çevrecilere CHP’li vekiller Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, CHP’li belediye başkanları, il örgütü yöneticileri de destek verdi. 

“MERSİN NÜKLEER ÇÖPLÜK OLACAK”

Akkuyu Nükleer Santralinin planda yer almaması için çevreciler adına kısa bir açıklama yapan Haçova Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Atılgan, meclis üyelerini vicdani ve insani sorumluluğa davet etti. Mersin Çevre Düzeni Planı’nı yapan şirketin Akkuyu Nükleer Santrali bölgesini bilimsel kriterlere göre ormanlık alan olarak işaretlendiğini dile getiren Atılgan, “Şirketin bu bilimsel kararı ile kamu yararı gözetilerek, Akkuyu’nun Fukişima ve Çernobil olması, Kamu kaynaklarının zarara uğratılması, Mersin’in nükleer çöplük olması, enerjide dışa bağımlılığımızın artışı engelleneceği açıktır. Akdeniz ekosistemi, tarım, turizm alanları, insan sağlığı korunmuş olacaktır. Belediye başkanları ve meclis üyelerine düşen görev şirketin yapmış olduğu planı kabul etmektir” ifadelerini kullandı.

“ORMANLIK ALAN KALSIN”

Mersin halkının 40 yıldır nükleere karşı vermiş olduğu mücadeleye değinen Atılgan, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ve belediye başkanlarını, vicdani ve insani sorumluluğa davet ederek Mersin Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’nin yerinin ormanlık alan olarak kalması yönünde oy kullanmalarını talep ediyoruz” diye seslendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA