Fahiş fiyata ve güvenilir olmayan gıdaya geçit yok


 

Mersin Yenişehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde hem fahiş fiyatlara hem de hijyen kurallarına yönelik denetim operasyonu başlattı. Zabıta ekipleri, vatandaşın sofrasına girecek ürünlerin hem fiyatını hem de sağlığa uygunluğunu mercek altına aldı.

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ekipleri bayram alışverişinin yoğunlaştığı bugünlerde sahaya inerek geniş kapsamlı bir kontrol gerçekleştirdi. İlçe genelindeki market, kasap, manav, pastane ve kuruyemişçilere yapılan ziyaretlerde, fahiş fiyat artışlarının yanı sıra halk sağlığını doğrudan ilgilendiren hijyen koşulları da en ince ayrıntısına kadar incelendi. Zabıta ekipleri, bayramın vazgeçilmezi olan şekerleme, tatlı ve gıda ürünlerinde etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyumu denetlerken; aynı zamanda işletmelerin temizlik standartlarını, ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarını kontrol etti. Denetimlerle ilgili konuşan Zabıta müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların bayram sevincinin olumsuzluklarla gölgelenmemesi için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Açıklamada, sadece fiyat denetimlerinin değil, gıda güvenliğinin de öncelikli konular arasında yer aldığı vurgulanırken, fiyat manipülasyonlarına ve hijyen ihlallerine karşı tavizsiz bir tutum sergilendiği ifade edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber