GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!


 

Mersin Kadın Platformu tarafından başlatılan “Kırmızı Balon Kampanyası” kapsamında Çocuk Şenliği düzenlendi.

 Mersin halkı olarak çocuklara sahip çıktıklarını dile getiren Sosyolog Ronya Canbey, “Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

SONER AYDIN

Tüm dünyada yaşanan çocuk istismarlarına karşı BM üyelerinin imzalamış olduğu “Çocuk Hakları Bildirgesi”nde yer alan; ‘Çocuklar her türlü istismar, ihmal ve sömürüye karşı korumalı ve hiçbir şekilde ticaret konusu olmamalıdır’ şeklindeki 9. maddesini hayata geçirmek, çocuğa yönelik istismarda toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak, aileleri çocuk istismarı hakkında bilinçlendirmek, yaşanan istismarları görünür kılmak ve tecavüzcülerin devlet tarafından korunmamasını sağlamak amacıyla Mersin’de başlatılan “Kırmızı Balon Kampanyası” kapsamında Özgür Çocuk Parkı’nda çocuk şenliği düzenlendi. Çok sayıda çocuğun ve ebeveynlerinin katıldığı etkinlikte çocuklar, kendilerine verilen çantaların üzerine resimler çizdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte müzik dinletisi çocuklar bol bol eğlendi. 

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”
Etkinlikte kısa bir açıklama İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi'nden Sosyolog Ronya Canbey kampanyanın amacının çocuklara yönelik cinsel istismara, şiddete karşı yasaların düzenlenip hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Türkiye’de ve dünyada çocuklara yönelik koruyucu uygulamaların yeterli olmadığını dile getiren Canbey, “Son olarak Mersin’de çocuklara yönelik istismarı gördükten sonra Mersin’de bu kampanyanın yapılmasının ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Biliyoruz ki hem ilimizde hem ülke genelinde çocuklara yönelik birçok çalışma var ama bunlar yeteri kadar ses getirmiyor. Gerçekleştirdiğimiz bu kampanya ile diğer illerde diğer örgütlerin harekete geçeceğine inanıyoruz. Mersin halkı olarak çocuklarımıza sahip çıktığımızı göstermek istiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimize sahip çıkacağız ”dedi.
Konuşmaların ardından etkinlik Karaduvar Çocuk Korosu’nun söylediği şarkılarla son buldu.

“İSTİSMARA KARŞI KIRMIZI BALON DAĞITILDI”
Öte yandan kampanya çerçevesinde kadınlara, "Çocuk susar sen susma" yazılı kırmızı balonlar dağıtıldı. Forum AVM önünde gerçekleştirilen etkinliğe birçok kadının "Çocuk susar sen susma" yazılı kırmızı balonlar ile katılması dikkat çekti. AVM'ye "Biz bir çocuğun bir kere bile istismara uğramaması için bir olduk" pankartı asan kadınlar sık sık, "Çocuk susar, sen susma" ve "Minik bedenime dokunma" sloganlarını attı. Alışverişe gelen kadınlara kırmızı balon dağıtan kadınlar adına burada açıklama yapan Aze Su Dalmızrak, Kırmızı balon kampanyasının çocuğa yönelik cinsel istismara karşı toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığını söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA